(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Doping rammer også arbeidslivet

Akan inngår samarbeid med Antidoping Norge for å styrke kompetansen om doping i arbeidslivet. Målet er at ledere og medarbeidere lettere skal kunne identifisere og håndtere problemer knyttet til dopingmisbruk.

Publisert

Utgangspunktet for avtalen er at begge organisasjonene ser store fordeler med å samarbeide for å forebygge doping i arbeidslivet, heter det i en pressemelding fra Akan kompetansesenter. Blant annet vil samarbeidet bestå av erfaringsutveksling, rådgivning og kompetanseheving. Ett av målene er å trygge ledere og medarbeidere i situasjoner knyttet til rus- og avhengighet. Samarbeidet med Antidoping Norge vil derfor utvilsomt styrke kompetansen Akan kompetansesenter kan videreformidle til arbeidslivet dersom virksomheter opplever situasjoner knyttet til doping.

Ukjent omfang

– Vi får spørsmål om hvordan arbeidslivet kan håndtere dopingbruk blant ansatte, og hvordan man kan hjelpe dem. Vi kjenner ikke til om det foregår mer dopingbruk enn tidligere i arbeidslivet, eller om man bare har blitt flinkere til å tolke signalene og avdekke det, forteller Elisabeth Ege, direktør for Akan kompetansesenter.

Doping en sikkerhetsrisiko

I tillegg til alkohol, narkotika, spill og medikamenter kan også doping representere en reell sikkerhetsrisiko for arbeidsplassen. Ifølge Antidoping Norge vil tegn på bruk av anabole-androgene steroider eksempelvis innebære oppstemthet, store og raske humørsvingninger, redusert egenkontroll og økt aggressivitet.

– Mange bedrifter legger til rette for trening i arbeidstiden, og da må ansatte og arbeidsgivere være kjent med utfordringer knyttet til doping, uttaler Anders Solheim, daglig leder i Antidoping Norge. Doping er ikke bare en problemstilling for toppidrettsutøvere, heter det i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS