20. september går startskuddet for den nasjonale aktivitetskonkurransen Høstens Store Aktivitetskonkurranse. Målet er å gå en virtuell rute fra Senja til Norges nasjonalfjell, Stetind.
Fjorårets høstkonkurranse «Mount Everest på 60 dager» i regi av Dytt fikk med seg over 14 500 deltakere – nå blir det spennende å se hvor mange som tar utfordringen og bestiger Stetind, heter det i en pressemelding fra arrangøren.
Gå turistveier i Norge
I høst skal deltakerne gå en rute innom flere av Norges nasjonale turistveier fra Senja til Stetind. Underveis i konkurransen blir det oppdateringer fra ernæringsfysiolog, delmålstrekninger og intervjuer av deltakere.
Ti tusen skritt daglig
For å komme fram til målet i tide, må hver deltaker gå eller gjennomføre aktiviteter tilsvarende 10 000 skritt i gjennomsnitt pr. dag. Dette tilsvarer Helsedirektoratets anbefaling for daglig fysisk aktivitet, og alle aktiviteter teller.
Arbeidsplasser og privatpersoner fra hele landet kan melde seg på og konkurrere mot hverandre i lag. Aktiviteten registreres på dytt.no, og du forflytter deg mot målet på et virtuelt kart etter hvert som aktivitetene registreres.
Fremmer arbeidsmiljøet
72 000 norske arbeidstakere og privatpersoner har siden 2010 deltatt i Dytts nasjonale konkurranser. I en undersøkelse utført i etterkant av vårens aktivitetskonkurranse svarte 91 prosent at de ble mer bevisste på sitt aktivitetsnivå og 80 prosent økte sitt aktivitetsnivå. Konkurransen var også med på å bedre arbeidsmiljøet på flere arbeidsplasser. 98 prosent svarte at konkurransen var en positiv opplevelse, 60 prosent mente at konkurransen hadde hatt en direkte positiv innvirkning på arbeidsmiljøet.
Teambuilding
Erfaring viser at ett av de viktigste elementene for å komme i gang med fysisk aktivitet, og beholde motivasjonen, er sosial støtte. Derfor er konkurransen tilrettelagt som en lagaktivitet på arbeidsplassen. I konkurranseperiodene er det mange arbeidsplasser som arrangerer felles treninger, sosiale samlinger og felles oppsummering i lunsjen. Dette er positivt for helsa og arbeidsmiljøet.
Aktivitetskonkurranser skal dessuten være et inkluderende tiltak, som alle skal kunne delta i, uansett fysisk utgangspunkt.