I undersøkelsen har forskere studert hva som skjer dersom personer tilbringer mer tid på jobben og om deres familieforhold endres, skriver Du&Jobbet. Forskerne har studert hvordan helsen deres påvirkes, i denne forbindelsen målt som BMI.
Vektøkning
Det viser seg at folk går opp i vekt, både når de selv og partneren deres får lengre arbeidsdager. Forklaringen er at familien får mindre tid til overs til helsefremmende aktiviteter, som for eksempel mosjon, søvn og å lage sunne middager. BMI steg også når familien fikk et barn til. Det inntreffer til tross for at BMI først og fremst påvirkes av tidens gang, med andre ord jo eldre vi blir, desto mer øker BMI.
Vekttap krever livstilsendring
Studien undersøkte også om vektøkningen kunne håndteres dersom personene hadde fleksible arbeidstider. Det var ikke tilfelle, ifølge forskerne. For å gå ned i vekt, kreves en livstilsendring, som å trene mer og sove lenger.
Ifølge forskerne innebærer dette ikke at arbeidsgiverne skal slutte å tilby de ansatte fleksible arbeidstider og la dem styre arbeidsdagen selv – dette har andre positive effekter på helse og trivsel.
Den amerikanske studien bygger på opplysninger fra cirka 4200 personer i løpet av en 20-årsperiode.