Vi dresser oss ned på hjemmekontoret i kjøkken, stue eller soverom.
Vi dresser oss ned på hjemmekontoret i kjøkken, stue eller soverom.

Vi stiller på jobb i joggebukse

Nordmenn dresser ned på hjemmekontoret under koronasituasjonen, viser undersøkelse. Én av tre stiller i joggebukse på jobb.

Publisert

Bare 23 prosent av dem som jobber hjemmefra svarer at de kler seg om til vanlig arbeidsantrekk, går det fram av en undersøkelse YouGov har gjort for forsikringsselskapet If. Et landsrepresentativt utvalg på 1010 personer over 18 år har deltatt.

– Litt mer fritidsaktig

45 prosent påpeker at de er kledd i litt mer fritidsaktig antrekk enn til vanlig. Og i tillegg er det 31 prosent som synes «det holder med joggebukse og t-skjorte eller lignende».

– Skillet mellom jobb og fritid viskes ut for mange. Fire av ti svarer at det har vært vanskelig å å holde tiden mellom det som er jobb og det som er privat fra hverandre de siste ukene, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Kontor i stuer og soverom

– Mange stuer og soverom har blitt til kontorer. Over halvparten sier at de bruker et slikt rom til hjemmekontor også, sier han.

Det er kort vei til jobb for mange om dagen, og selv om jobb og fritid går litt om hverandre for en del, svarer 86 prosent at de alltid eller nesten alltid starter arbeidsdagen som om de hadde vært på arbeidsplassen.

Bedre yrkesskadedekning

If har supplert yrkesskadedekningen under koronasituasjonen for å sikre at alle ulykker som skjer på hjemmekontoret er dekket. Endringene er tilbakevirkende fra 12. mars i år, altså fra den dagen myndighetene anbefalte folk å jobbe hjemmefra. Tilpasningen er i første omgang på 60 dager, og uten at det koster noe ekstra.

Før korona ville du bare for eksempel bare være dekket av yrkesskade mens du satt på arbeidsplassen din hjemme og jobbet, ikke når du tok lunsjen din på kjøkkenet. Det samme var tilfelle eksempelvis hvis du tok med telefonen ut i parken eller skogen ut for å ta et video- eller telefonmøte med kollegaer.

(Pressemelding fra If)