(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Vi savner kollegaene våre

Nordmenn på hjemmekontor gleder seg til være sammen med folkene på jobben igjen. Fire av ti sier de gjerne skulle sett sine medarbeidere igjen, viser en fersk undersøkelse.

Publisert

Fire av ti svarer at de savner å møte kollegaene og være i et i fysisk arbeidsfellesskap. Det er YouGov som har gjennomført spørreundersøkelsen på oppdrag fra forsikringsselskapet If. Et landsrepresentativt utvalg på 1010 personer over 18 år har deltatt.

Fire av ti svarer også at det er vanskelig å skille tiden mellom jobb og privat hjemmeliv. Én av tre mangler ordentlig kontorstol og -bord, og gir uttrykk for at det begynner å slite på kroppen.

De fleste fornøyd

Mer enn hver tiende person som jobber hjemmefra under koronasituasjonen peker på at det har vært mange i husstanden – og trangt – slik at arbeidsforholdene ikke har blitt så bra.

– Likevel svarer 88 prosent at det enten har gått veldig bra eller stort sett bra å jobbe hjemmefra de siste ukene. Men savnet etter å faktisk treffe folk andre steder enn gjennom en skjerm eller via telefon virker å være stort, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If.

Yrkesskadedekningen endret

Før helgen supplerte If yrkesskadedekningen under koronasituasjonen for å sikre at alle ulykker som skjer på hjemmekontoret er dekket. Endringene er tilbakevirkende fra 12. mars i år, altså fra den dagen myndighetene anbefalte folk å jobbe hjemmefra. Tilpasningen er i første omgang på 60 dager, og uten at det koster noe ekstra.

Før korona ville du for eksempel bare være dekket av yrkesskade mens du satt på arbeidsplassen din hjemme og jobbet, ikke når du tok lunsjen din på kjøkkenet. Det samme var tilfelle eksempelvis hvis du tok med telefonen ut i parken eller skogen ut for å ta et video- eller telefonmøte med kollegaer.

(Pressemelding fra If)

Powered by Labrador CMS