Ikke alle er like begeistret over at offentlig ansatte får betalt for å trene i arbeidstida.
Ikke alle er like begeistret over at offentlig ansatte får betalt for å trene i arbeidstida.

Fnyser av trening i arbeidstida

Tidligere Venstre-leder og vararepresentant til fylkestinget i Innlandet er i harnisk over at lærere og andre offentlig ansatte skal få trene i arbeidstida.

Publisert

Dette skriver avisa Østlendingen. Roger Granum, vararepresentant til fylkestinget og tidligere leder i Oppland Venstre, mener det er hårreisende at lærere og andre offentlig ansatte skal få trene i arbeidstida.

Uttalelsen kom etter at det ble kjent at det hadde oppstått en konflikt mellom fylkesrådmannen og lærernes fagforeninger. Fylkesrådmannen ville innskrenke mulighetene til trening i arbeidstiden, ifølge avisa.

Lærerne vant fram

Lærerne i de videregående skolene i Oppland vant fram i fylkeskommunens administrasjonsutvalg, noe som betyr at de, på lik linje med de øvrige ansatte i Innlandet fylkeskommune, får bruke en time av arbeidstida hver uke til å trene.

Gikk hardt ut

Granum gikk hardt ut mot dette på Facebook:

«Det er rimelig spesielt, for å bruke hovedtillitsvalgtes ord, at ansatte i fylkeskommunen har hatt lønn for å trene en time hver uke. Jeg er i harnisk, og ikke så rent lite overrasket.»

Østlendingen har bedt Granum utdype kritikken mot trening i arbeidstida, noe han har gjort.

– Jeg er kritisk til dette. Og overrasket. Jeg har min yrkesmessige bakgrunn i reiselivsnæringen, og jeg har ikke tidligere hørt om noen som har kunnet drive med trening i arbeidstiden. Unntaket er profesjonelle idrettsutøvere, så klart. Jeg har etter hvert fått høre at det ikke er så uvanlig i offentlig sektor. Riktignok har bedrifter i min bransje fra tid til annen tilbudt ansatte å benytte seg av treningstilbud betalt av bedriften, så vidt uten å bli fordelsbeskattet, men det er en hårreisende tanke at dette skal foregå i arbeidstiden, sier Granum, som synes fylkesrådmannen var på rett spor da han ville innskrenke ordningen.

Skader skattemoralen

– Jeg tror folk flest har problemer med å se hvorfor ansatte i fylkeskommunen skal ha full lærerlønn for å jogge seg en tur en gang i uka, uttaler Granum, som understreker at han ikke kritiserer lærerne.

– De har hatt gode forhandlere. Men det er viktig for vår vilje til å betale mye i skatt at vi ikke opplever at pengene sløses med. Folk bør absolutt trene. Og det er hver enkelt sitt ansvar å holde seg i form. Bedrifter og fylkeskommuner må gjerne legge til rette for aktiviteten. Men arbeidstakere bør fortrinnsvis arbeide i arbeidstiden og legge eventuell trening til fritiden, fastslår Granum.

(ostlendingen.no)

Powered by Labrador CMS