Få bilførere savner jobbreisen.
Få bilførere savner jobbreisen.

Syklister og fotgjengere savner jobbreisen mest

Natt til onsdag trådte nye og strengere koronatiltak i kraft. De nasjonale smitteverntiltakene er blitt strengere, og Oslo strammer mest inn. Hovedstaden har innført påbud om å jobbe hjemmefra for alle som har praktisk mulighet til det.

Publisert

Disse savner jobbreisene mest og minst:

  • Syklister/elsyklister: 88 prosent
  • Fotgjengere: 82 prosent
  • Flere reisemåter: 54 prosent.
  • Kollektivreisende: 53 prosent
  • Togpassasjerer: 50 prosent
  • Bilreisende: 32 prosent

(Kilde: nrk.no)

Ifølge Transportøkonomisk institutt (TØI) er det stor forskjell på hvor mye folk på hjemmekontor savner jobbreisen sin, skriver NRK på nett. Særlig syklister, joggere og fotgjengere savner jobbreisen når de er pålagt å arbeide hjemmefra. TØI-forskerne er spesielt opptatt av hvordan jobbreisen – eller fraværet av jobbreisen – påvirker de spurte.

Aktiv jobbreise

– De som har en aktiv transport, altså sykler eller går, har hatt en bedre reiseopplevelse, de er i bedre humør og er mer produktive, slik de selv sier det, sier TØI-forsker Aslak Fyhri til nrk.no. Det er også de som savner jobbreisen mest når de har hjemmekontor. Deretter kommer de som reiser kollektivt, mens de som kjører bil, savner turene til jobben aller minst.

– De som sykler eller går bruker nok mindre tid på reisen. Men de har også større frihet, de får frisk luft og mosjon. Bilistene bruker ofte mer tid, de må kanskje stå i kø eller lete etter parkeringsplass, ifølge Fyhri.

At mange bilførere må stå i kø på vei til jobb, er med på å forklare at bare 32 prosent av dem savner reisen til jobb når de må ha hjemmekontor, mener TØI-forskeren.

(nrk.no)

Powered by Labrador CMS