Meld tapt førerkort på nettet. (Foto: Jan Tveita)

Meld tapt førerkort på nettet

Har du mistet eller blitt frastjålet førerkortet, kan du nå melde det tapt på nettet. Så kan du skrive ut en midlertidig kjøretillatelse.

Publisert

Den midlertidige kjøretillatelsen er gyldig i tre måneder. Den kan forlenges én gang, med maks gyldighet seks måneder fra datoen du meldte førerkortet tapt. Du forlenger den midlertidige kjøretillatelsen på en trafikkstasjon, opplyser Statens vegvesen.

Du må ha med deg den midlertidige kjøretillatelsen under kjøring sammen med gyldig legitimasjon. Tillatelsen er gyldig for kjøring i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Bestille nytt førerkort

Du kan bestille nytt førerkort på en trafikkstasjon tidligst fire uker etter at du meldte det tapt. Dette forutsetter at du har fast bopel i Norge. Det nye førerkortet blir sendt i posten til deg med normal leveringstid tre-fem virkedager.

Utenfor Norden

Skal du kjøre i land utenfor Norden eller kan dokumentere at du trenger nytt førerkort umiddelbart, kan du bestille nytt uten å vente fire uker ved å møte på en trafikkstasjon. Det kreves dokumentasjon av utenlandsreisen.

Fant du igjen det tapte førerkortet?

Finner du igjen det tapte førerkortet før du har bestilt nytt, melder du det gjenfunnet på Din side hos Statens vegvesen og tar det i bruk igjen. Finner du igjen det tapte førerkortet etter at du har bestilt nytt, skal det tapte førerkortet leveres på en trafikkstasjon.

Glemt førerkortet på hytta?

Har du glemt igjen førerkortet et sted og vet at du vil få det tilbake på et senere tidspunkt, kan du melde det gjenglemt på Din side hos Statens vegvesen. Du vil da kunne skrive ut en midlertidig kjøretillatelse som du kan bruke i mellomtiden.

Mistet førerkortet i utlandet?

Har du mistet førerkortet og oppholder deg i Sverige, Danmark eller Finland, kan du gå inn på samme nettside og melde det tapt. Du vil da kunne skrive ut en midlertidig kjøretillatelse som er gyldig i disse landene.

Oppholder du deg i land utenfor Norden bør du melde førerkortet tapt, men den midlertidige kjøretillatelsen vil ikke være gyldig. Ta i så fall kontakt med Statens vegvesen for å få informasjon om hva du skal gjøre videre.

Du kan som før også melde førerkortet tapt hos politiet eller nærmeste trafikkstasjon.

(Statens vegvesen)

Powered by Labrador CMS