Fra åpningen av landets første tasteplass i Bergen: F. v.: Jan Johansen, Trygg Trafikk, Tom Cato Karlsen, Samferdselsdepartementet og Sigurd Austin, Gjensidige.(Foto: Trygg Trafikk)

Flere tasteplasser langs norske veier

Etter at den første tasteplassen ble åpnet i Bergen i fjor høst, har det dukket opp nye på rasteplasser på Sørlandet og i Trøndelag.

Publisert

Sørlandets første og Norges andre tasteplass åpnet i slutten av januar i år. Den ligger langs E18 i Trolldalen ved Grimstad i retningen vestover mot Kristiansand.

Nylig åpnet også den første tasteplassen i Trøndelag. Den ligger i Steinkjer i Nord-Trøndelag. Den andre tasteplassen i Trøndelag finner du ved Oppdalsporten i Sør-Trøndelag.

På tasteplassene tilbys bilistene gratis trådløst nettverk som skal bidra til å bedre trafikksikkerheten ved at færre sjåfører taster mens de kjører. Plassene er et samarbeid mellom Trygg Trafikk, Statens vegvesen og Gjensidige.

Nyskapende trafikksikkerhetstiltak

– Vi mener at dette er et innovativt trafikksikkerhetstiltak. Vi ønsker at sjåfører skal bli minnet på at det er en fare for trafikksikkerheten hvis man taster på mobilen mens man kjører. I tillegg gir det bilister et sted å stoppe der de kan surfe gratis på nett, sier distriktsleder i Trygg Trafikk i Sør-Trøndelag, Knut Ove Børseth, til adressa.no.

Mobil farlig bak rattet

29 nordmenn omkom i trafikkulykker som følge av mobilbruk i bil fra 2005 til 2013, men mørketallene er store, ifølge Statens vegvesen. Hele 350 000 nordmenn innrømmer at de bruker mobilen mens de kjører.

UP positivt

Også Utrykningspolitiet (UP) stiller seg positivt til nye tasteplasser.

– Vi stopper ofte personer i kontroll fordi de holder på med telefonen bak rattet. Det er både farlig og ulovlig. Tasteplasser er et godt tiltak for trafikksikkerheten, og vi håper selvfølgelig å se mindre til mobilbruk når flere tasteplasser nå blir etablert, sier UP-sjef i Midt-Norge, Per Einar Hollum i en pressemelding fra Statens vegvesen.

Håper på flere

Børseth i Trygg trafikk sier til adressa.no at han håper at de kan få til flere tasteplasser i Trøndelag.

– Vi ser på muligheten for flere tasteplasser sammen med Statens vegvesen, men det er ikke alle plassene i trøndelagsfylkene det er mulighet til å få til wifi, sier han.

Powered by Labrador CMS