Putebil gir veiarbeidere bedre sikkerhet

Putebilen gir bedre trafikksikkerhet i forbindelse med berging eller veiarbeid ved at den fungerer som skjold mot andre trafikanter.

Publisert

- Trafikksikkerhet i forbindelse med veiarbeid er ikke vanskelig. Mye er gjort på fem minutter. Uoppmerksomme trafikanter er oftest årsaken til farlige situasjoner og dødsulykker i forbindelse med veiarbeid. Bedre merking og sikring vil bedre situasjonen – og det er her putebilen kan bidra i riktig retning, heter det i en pressemelding fra Tørset Trading.

– Putebilene plasseres i fartsretningen i forbindelse med eksempelvis berging eller veiarbeid, og de fungerer som et skjold mot andre trafikanter. Putebiler øker utvilsomt sikkerheten for både arbeidere og bilister, mener Torbjørn Tørset i trondheimsbaserte Tørset Trading.

Utprøvd system

Lastebilmonterte støtputer – eller såkalte TMA (Truck Mounted Attenuator) – er kollisjonsdempere som absorberer støt ved en kollisjon. Selve puteriggen leveres i ulike størrelser – beregnet på å takle kollisjoner fra 70 til 100 km/t.

Brukt lenge i Europa

– Ved en kollisjon knuses puten, deformeres og absorberer energien i sammenstøtet. Det kontrollerte energiopptaket minsker risikoen for et fatalt utfall, opplyser Tørset, som gjennom merkevaren Buffalo TMA leverer komplette putebiler – inkludert kollisjonsdempere og skiltrigg med LED-belysning. Hele påbygget styres fra førerhytta, og kan demonteres på fem minutter.

Fleksibilitet

Tørsets Buffalo-løsning sikrer en praktisk og høyst fleksibel sikkerhetsløsning – med hurtigmontering på trekkvogn, som krokløft, på planbil eller i kombinasjon med tette påbygg. Spesielt den sistnevnte løsningen – der det er mulig å bygge inn toalett, pauserom, verksted, utstyrslager eller tørkerom til bruk når ekvipasjen ikke sluser trafikk – høster gode tilbakemeldinger.

– Bransjen selv etterspør gjerne flerbruksløsninger. Dermed har vi lagt flid i å lage puteløsninger som ikke begrenses til kun én type bil, sier Tørset.

Ta kontakt med leverandøren for mer informasjon om putebilen.

(Pressemelding)