Bli heller hjemme. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
Bli heller hjemme. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Bli hjemme når du er syk

Mange arbeidstakere stiller på jobb selv om de er syke og burde holdt seg hjemme. Det kan bety dårlig butikk, mener flere danske virksomheter.

Publisert

Mange går på jobb selv om de er syke, skriver danske TV2, som har snakket med flere bedrifter om å ha syke folk på jobb. Fra flere virksomheter lyder oppfordringen: Bli heller hjemme.

– Det må være noe med at man føler at man må prestere. Derfor legger man seg ikke syk, forklarer Lise Agerley, kommunikasjonsdirektør i Alka Forsikring. Ingen er så uunnværlig at de ikke kan bli hjemme hvis de er syke, understreker hun.

Ifølge en undersøkelse fra den danske arbeidsgiverforeningen var sykefraværet blant privatansatte i 2014 det laveste på 19 år.

Redde for å miste jobben

Flere av de virksomhetene TV 2 Business har snakket med, peker på at finanskrisen også har hatt betydning for at flere dansker går på arbeid selv om de er syke.

– Vi har vært i en økonomisk krise, og folk er redde for å miste jobben. Alle kjenner noen som har gjort det. Det har skjedd en endring i befolkningen de siste 5-10 årene. Vi skal prestere, sier Agerley. Hun forteller også at Alka Forsikring aldri har solgt så mange lønnsforsikringer som nå.

En ond sirkel

Hos en annen dansk virksomhet ser man heller ingen grunn til at medarbeiderne kommer på arbeid når de er syke. Det ender til slutt i en ond sirkel.

– Det som ofte skjer med folk med sykdomssymptomer, er at de bare blir enda lenger syke hvis de går på jobb. Hvis folk er syke, så skal de bli hjemme under dyna, sier Morten Krebs Gjesing, HR-leder i Arla Food til TV 2 Business.

Negativt for økonomien

Og det er nettopp det økonomiske perspektivet - sammen med det personlige - som gjør at virksomhetene vil holde medarbeiderne hjemme når de er syke.

– Når du er syk og går på arbeid, smitter du andre, og det virker negativt inn på økonomien vår. Når det mangler mange på arbeidsplassen, så selger vi mindre og får lenger saksbehandling, ifølge Agerley.

Leders atferd påvirker medarbeiderne

Den danske arbeidsgiverforeningen Dansk Erhverv er svært oppmerksom på kulturen omkring sykefravær i virksomhetene. Sykefravær kan nemlig bli en stor kostnad for bedriften, forklarer Peter Halkjær i Dansk Erhverv.

– Det er ett av våre helt store fokusområder, og noe vi snakker mye om når vi gir råd til virksomheter. Vi forutser faktisk at de neste årene vil by på en økning i sykefraværet, og den kostnaden som er forbundet med sykefravær, kan faktisk bety forskjellen mellom svarte og røde tall på bunnlinjen, understreker Halkjær.

Likevel går Dansk Erhverv ikke god for påstanden om at flertallet av danske virksomheter råder medarbeiderne til å møte opp syke på jobb.

– Det er mange faktorer som spiller inn når en lønnsmottaker melder seg syk. Og vi tror at de fleste virksomheter egentlig ønsker at syke medarbeidere holder seg under dyna hvis sykdom melder seg. Men det er klart at hvis sjefen går på jobb selv om vedkommende er syk, så kan vi risikere at medarbeidere heller ikke blir hjemme når snuen melder seg, lyder det fra Peter Halkjær.

(tv2.dk)