Åpne dører hos H-vinduet Fjerdingstad AS på Hokksund. (Foto: Jan Tveita)
Åpne dører hos H-vinduet Fjerdingstad AS på Hokksund. (Foto: Jan Tveita)

Åpne dører gir lavt fravær

Åpenhet, godt arbeidsmiljø og et aktivt AMU bidrar til å holde sykefraværet nede ved trevarefabrikken H-vinduet Fjerdingstad i Hokksund. Det har ikke alltid vært slik ved den tradisjonsrike industribedriften.

Publisert

– Her snakker vi sammen og samarbeider godt på tvers av funksjonene, enten vi er tillitsvalgte, ledere eller verneombud, sier tillitsvalgt Bjørn Larsen. Det har ikke dukket opp konfliktsaker som følge av fravær eller skoft der tillitsvalgte er blitt involvert, tilføyer han.

– Dette har gjort oss dyktige på å følge opp sykefraværet i bedriften, mener produksjonssjef Ståle Guneriussen, og alle rundt bordet nikker samtykkende. Alle i denne sammenhengen er AMU-medlemmene i bedriften. Et godt og forebyggende sykefraværsarbeid forutsetter et godt arbeidsmiljø. Dette har bedriften prioritert, sammen med et aktivt brann- og industrivern.

Alarmen gikk

Men det har ikke alltid vært slik. Da alarmen gikk for et altfor høyt sykefravær rundt årtusenskiftet, tok industribedriften grep og slapp ikke taket før resultatene kom. Den slapp ikke taket da heller – fremdeles har IA-bedriften i Øvre Eiker et skarpt blikk på sykefraværet.

Les mer i HMS-magasinet nummer 3 i år om hva H-vinduet Fjerdingstad gjorde for å få bukt med sykefraværet!