(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

App mot stress

En app som skal redusere stress og gi bedre helse har vist gode resultater i Sverige.

Publisert

Den måtte jo komme en gang: Appen mot stress. Ifølge leverandøren gir helseappen svært god effekt også: Den har bedret helsa til nesten 90 prosent av de som har brukt den, hevder den svenske utvikleren Proactive.

Stress og psykisk uhelse

Sykefraværet øker i Sverige, og det er først og fremst stress og psykisk uhelse som ligger bak økningen. Mange arbeidsgivere vet ikke hvordan de skal ta tak i problemet. Helseappen Jepp ble lansert i 2014, og 88 prosent av de som har brukt appen i tre måneder eller mer, har forbedret sin helse, skal vi tro leverandøren, som i en pressemelding påberoper seg å være en ledende aktør innenfor digital helse og helseøkonomi i Skandinavia. Helseappen fungerer spesielt effektivt mot stress og søvnvansker, heter det.

Leverandøren opplyser at helseappen er tatt i bruk hos et stort antall arbeidsgivere med totalt ca. 5000 ansatte. En virksomhet som medvirket er Ticket Biz. Med appen har TicketBiz i løpet tre måneder gjennomført 12 066 helseaktiviteter i sju helseområder der 87 prosent av medarbeiderne har forbedret helsa, ifølge Proactive De helseområdene der det er oppnådd beste resultater, er trivsel, stress, alkohol og søvn.

(Pressemelding)