(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

App mot stress

En app som skal redusere stress og gi bedre helse har vist gode resultater i Sverige.

Publisert

Den måtte jo komme en gang: Appen mot stress. Ifølge leverandøren gir helseappen svært god effekt også: Den har bedret helsa til nesten 90 prosent av de som har brukt den, hevder den svenske utvikleren Proactive.

Stress og psykisk uhelse

Sykefraværet øker i Sverige, og det er først og fremst stress og psykisk uhelse som ligger bak økningen. Mange arbeidsgivere vet ikke hvordan de skal ta tak i problemet. Helseappen Jepp ble lansert i 2014, og 88 prosent av de som har brukt appen i tre måneder eller mer, har forbedret sin helse, skal vi tro leverandøren, som i en pressemelding påberoper seg å være en ledende aktør innenfor digital helse og helseøkonomi i Skandinavia. Helseappen fungerer spesielt effektivt mot stress og søvnvansker, heter det.

Leverandøren opplyser at helseappen er tatt i bruk hos et stort antall arbeidsgivere med totalt ca. 5000 ansatte. En virksomhet som medvirket er Ticket Biz. Med appen har TicketBiz i løpet tre måneder gjennomført 12 066 helseaktiviteter i sju helseområder der 87 prosent av medarbeiderne har forbedret helsa, ifølge Proactive De helseområdene der det er oppnådd beste resultater, er trivsel, stress, alkohol og søvn.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS