Innhold fra annonsør

stort publikum foran en scene
FOLKEHAV: Med tusenvis av medarbeidere og frivillige i sving, er fokuset på arbeidssikkerhet svært stort under arbeidet med Øyafestivalen.

Slik har Skydda jobbet med å sikre festivalsommeren 2024:
”Det blir ikke fest uten refleksvest

Sommertid er festivaltid i Norge og Sverige. Når hundretusenvis av mennesker samles, oppstår samtidig betydelige utfordringer knyttet til sikkerhet og helse på arbeidsplassen – særlig for de som jobber i kulissene.

skydda logo

– Vi har i utgangspunktet nulltoleranse for arbeidsulykker, og ønsker å bidra til enda bedre sikkerhet i festivalbransjen. Det gir ikke bare større trygghet, men også en hyggeligere opplevelse for alle involverte. Litt humoristisk bruker vi å si at «Det blir ikke fest uten refleksvest», smiler Vegard Aune, daglig leder i Skydda Norge.

Tradisjonen tro har Skydda vært en sentral aktør i å gjøre mange av sommerens festivaler tryggere for alle involverte, både gjennom leveranser av verneutstyr og omfattende HMS-rådgivning.

personlig verneutstyr
PERSONLIG BESKYTTELSE: Dette settet med personlig verneutstyr ble delt ut til frivillige på årets ØYA-festival.

ØYA-festivalen:
Bygger en hel by på halvannen uke

ØYA-festivalen, som tiltrekker seg over 100 000 musikkglade mennesker til Tøyenparken i Oslo, er for mange sommerens høydepunkt i hovedstaden. Men før festlighetene kan begynne, må en hel «by» rigges opp – og senere ned – en prosess som involverer flere tusen arbeidere, både profesjonelle og frivillige.

Riggsjef Jenny Berg understreker hvor viktig det er å ha et klart fokus på sikkerhet i en så kompleks operasjon.

– Det er en krevende logistikkøvelse å få så mange mennesker til å jobbe trygt sammen. Vi rigger jo faktisk opp – og ned – en hel norsk by i løpet av ganske få dager i forbindelse med ØYA, forklarer hun.

Skydda, som har vært festivalens HMS– og arbeidssikkerhetspartner de siste årene, har spilt en avgjørende rolle i å sikre at arbeiderne har tilgang til nødvendig beskyttelsesutstyr som vernesko, ørepropper, arbeidshansker og førstehjelpsskrin.

Emilie Haugli
RIGGLEDER: Emilie Haugli.

Riggleder Eimile Haugli påpeker betydningen av enkle sikkerhetstiltak:

– Det er de helt enkle tingene som legger grunnlaget for god HMS på ØYA – som riktig løfteteknikk, bruk av hansker og å holde føttene på gress for å unngå farlige situasjoner på gangstier hvor maskiner opererer.

Sweden Rock:
Bygger Sveriges 7. største by på få uker

publikum foran scene på Sweden Rock-festivalen
FULL FEST: Sweden Rock-festivalen tiltrekker seg rundt 140 000 besøkende over fire dager.

Også i Sverige har Skydda også vært en sentral aktør i arbeidet med å gjøre Sweden Rock-festivalen tryggere. Denne festivalen, som ville vært Sveriges 7. største by hvis den var permanent, trekker rundt 140 000 besøkende over fire dager.

– Sweden Rock er som hvilken som helst annen arbeidsplass, med nøye arbeidsmiljødokumentasjon og risikoanalyser, forteller Pelle Åberg, Head of Production for Sweden Rock.

Skydda har sørget for at alle arbeidere på festivalområdet er utstyrt med moderne verneutstyr, inkludert de nye Zekler-hjelmene som forbedrer synligheten og dermed sikkerheten på arbeidsplassen.

 – Det er avgjørende at alle ansatte er ansvarsfullt utrustet med hjelm, vernesko og vernevest når de arbeider på festivalområdet. Samarbeidet med Skydda har markert en betydelig forbedring i sikkerhetsutstyret som er tilgjengelig for våre arbeidere,” fortsetter Åberg.

folk med hjelm og refleksvest
FARGERIKT: De nye vernehjelmene fra Zekler, som matcher teamets sikkerhetsvester i en sterk oransje farge, bidro til å gjøre arbeiderne mer synlige og dermed tryggere under årets Sweden Rock.

Vegard Aune i Skydda understreker også viktigheten av å levere utstyr som er både moderne og effektivt:

– Vi i Skydda har en visjon om nulltoleranse når det gjelder arbeidsulykker. Det gjelder enten du jobber på et verksted eller er frivillig og publikum på en festival. Derfor er det avgjørende for oss å sørge for at alle som jobber på slike store arrangementer, er riktig utrustet.

Blink-festivalen:
Sikrer frivillige og deltagere

I Sandnes har Blink-festivalen, verdens største sommer-skiarrangement, også dratt nytte av Skydda Norges ekspertise. Med 450 frivillige som legger ned over 4500 dugnadstimer, er det avgjørende at sikkerheten ivaretas på en god måte. Skydda har levert nødvendig beskyttelsesutstyr til alle som er involvert i riggingen av arenaene, noe som har bidratt til å gjøre festivalen trygg for både arbeidere og deltagere.

folk på rulleski
TRYGG MED SKYDDA: HMS-spesialisten bidrar med både rådgivning og produkter på årets Blink-festival.

– Vi er stolte av å kunne bidra til at Blink-festivalen, som samler verdenseliten i langrenn og skiskyting, kan gjennomføres uten at noen risikerer helsen. Vår misjon er alltid at folk skal være trygge på jobben, sier Vegard Aune i Skydda.

Om skydda

Skydda er en ledende leverandør av HMS-løsninger og personlig verneutstyr i Nord-Europa. Vår oppgave er å gjøre våre kunders hverdag ENKLERE, SIKRERE og mer LØNNSOM.

I nesten 100 år har vi jobbet målrettet for at de som arbeider innenfor industri, bygg og anlegg og oljebransjen skal gå hjem fra jobb like uskadet som da de kom. Vi er lette å jobbe med, bransjeledende på tjenester og service, og som kunde hos oss får du tilgang til markedets beste produktsortiment.

Vil du bli Skydda-kunde?

Ring Skydda på +47 22 88 44 10
eller gå inn på skydda.no

Powered by Labrador CMS