Det kan gå hardt for seg når politifolk trener.

Erstatning til politifolk som skader seg under trening

Et forslag om en ny bestemmelse i politiloven er ute på høring. Forslaget fra Justis- og beredskapsdepartementet vil gi politiansatte rett til erstatning for skader som skyldes pålagt politioperativ trening, og som ikke dekkes etter yrkesskadeforsikringsloven.

Politiet har flere utfordrende oppgaver som krever maktanvendelse. For å håndtere slike situasjoner kreves opplæring, øvelse og trening. De som deltar under slik politioperativ trening, er risikoutsatt, melder regjeringen.no.

Flere har pådratt seg skader

Flere politiansatte har opplevd å få skader under trening som ikke er blitt godkjent som yrkesskade etter dagens regelverk. Spørsmål om yrkesskadedekning for ansatte i politiet har derfor fått økt oppmerksomhet de siste årene, både fra arbeidstaker- og arbeidsgiversiden.

Vil redusere usikkerhet

– Vi må finne en løsning for de spesielle sakene som gjelder politioperativ trening. Med dette forslaget ønsker vi å redusere usikkerhet både for politiansatte som trenger operativ trening for å kunne utføre sine oppgaver, og for etaten som skal tilrettelegge for nødvendig og mest mulig realistisk øving for å håndtere politiets samfunnsoppdrag, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland.

Høringsfristen er 1. oktober 2020.

(regjeringen.no)

Powered by Labrador CMS