Livreddende regler i bygg og anlegg skal forebygge ulykker og redde liv. (Foto: Fundament Foto, Stian Foss)
Livreddende regler i bygg og anlegg skal forebygge ulykker og redde liv. (Foto: Fundament Foto, Stian Foss)

Livreddende regler i bygg og anlegg

Et nytt sett livreddende regler har som formål å redusere risikoen i de farligste arbeidsoperasjonene og situasjonene på norske bygg- og anleggsplasser.

Publisert

Reglene er illustrert i plakatformat som arbeidsgiver kan henge opp på arbeidsplassen som en livsviktig påminnelse, skriver Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA) i et nyhetsbrev.

Har kartlagt risiko

EBA Agder har sittet i førersetet i utviklingsarbeidet sammen med entreprenører og underentreprenører fra bygg- og anleggsbransjen. Bakgrunnen for reglene er en grundig kartlegging av risikoer i bransjen som ser på hvilke arbeidsoperasjoner og situasjoner er de farligste vi driver med til daglig på våre bygg- og anleggsplasser.

Viktig påminnelse

Livreddende regler er tenkt som en påminnelse om beste praksis som skal hindre skade på seg selv og andre. Målet er at reglene vil fungere som en viktig påminnelse og samtidige bidra til å utvikle gode holdninger – både når det gjelder egen og andres sikkerhet.

Livreddende regler retter seg mot personer som utfører arbeid og ferdes på bygge- og anleggsplasser. Plakatene er tenkt brukt i både i opplæringsøyemed og som forebyggende sikkerhetstiltak.

Last ned og legg til egen logo på plakatene her.

(Nyhetsbrev fra EBA)

Powered by Labrador CMS