(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Vi vil ha høy pensjon uten å jobbe lenge

Mer enn annenhver nordmann mener de trenger over 70 prosent av lønna som pensjonist. Likevel er bare en av tre villig til å jobbe etter fylte 67 år.

Publisert

Det er stor avstand mellom det folk tror de får den dagen de går av med pensjon og det de sannsynligvis får i pensjon, viser en undersøkelse som Opinion har utført for KLP.

54 prosent av de spurte mener at de trenger en pensjon som tilsvarer 70 prosent av sluttlønna eller mer, melder NRK. Det er langt over det som er sannsynlig å få for dagens unge voksne, dersom de vil gå av ved vanlig pensjonsalder.

Jobb lenger eller spar penger

– Konsekvensen er at du enten må stå lenger i jobb, eller så må du spare mer for å innfri forventningene, sier Morten Gjelstad i KLP til NRK. Tidligere undersøkelser selskapet har gjort, viser at en av to ikke har noe aktivt forhold til det å spare.

Pensjonister har ulike behov

Tallene viser at bare 35 prosent av de spurte er villig til å stå i jobb lenger enn til fylte 67 år for å få mer å rutte med som pensjonist. Samtidig er en av fire ikke villig til å jobbe lenger for å få en høyere pensjon.

Det synes ikke pensjonsekspert Agnes Bergo i Pengedoktoren er så rart. Til NRK sier Bergo at mange ikke nødvendigvis trenger noen stor pensjon for å bli lykkelig som pensjonist.

– Noen finner livskvalitet i et høyt forbruk, og da trenger du en høy pensjon. Men andre av oss finner livskvalitet i å lese, gjennom å gå turer i skog og mark og være sammen med familien, og det koster ikke så mye, sier hun.

(nrk.no)

Fakta om pensjonsundersøkelsen

* Opinion har i befolkningsundersøkelsen for 2016 spurt 1902 personer på 18 år og eldere om deres syn på pensjon og sparing. Oppdragsgiver er KLP.

* Undersøkelsen viser at 54 prosent av de spurte mener at de trenger 70 prosent eller mer av sin sluttlønn for å få en god pensjonstilværelse.

* 19 prosent mener de trenger 69 prosent eller mindre for å få en god tilværelse som pensjonist, mens 23 prosent svarer vet ikke og 4 prosent at det ikke er aktuelt.

* Samtidig er det 35 prosent som svarer at de er villig til å jobbe etter fylte 67 år for å få høyere pensjon. 26 prosent svarer at det er uaktuelt å jobbe etter fylte 67, mens 32 prosent svarer vet ikke. 7 prosent svarer at problemstillingen ikke er aktuell.

(Kilde: NRK)

Powered by Labrador CMS