Rekordmange nye alderspensjonister

I april i år var antall nye alderspensjonister på det høyeste nivået siden 2016, melder NTB.

Publisert

Det har ikke blitt flere nye alderspensjonister i noen måned de siste fire årene enn det ble i april i år. Nav setter økningen i sammenheng med koronautbruddet.

– Trenden med økt tilgang startet før april. Samtidig tror vi det er noen flere som har valgt å ta ut alderspensjonen etter at koronasituasjonen satte inn for fullt, sier avdelingsdirektør Ole Christian Lien i Nav.

11,2 prosent økning

I april var antall nye alderspensjonister på det høyeste nivået for noen måned siden 2016, med 5900 alderspensjonister. Det er 11,2 prosent høyere enn i samme måned i fjor. Fra januar til april ble 22 600 personer registrert som nye alderspensjonister.

April er den første måneden der pensjonsuttaket kan påvirkes av tiltakene mot koronaviruset. Lien peker på at mange seniorer har blitt rammet av permittering og arbeidsledighet.

– Vi ser en klar økning i antallet som tar ut alderspensjon. Noe av dette var forventet som følge av større kull som kan ta ut pensjon, men dette er likevel en større økning enn vi forventet, sier han.

(NTB)

Powered by Labrador CMS