Politiet vil kommunisere bedre med minoriteter

Politioverbetjent i Oslo politidistrikt erkjenner at enkelte politifolk ikke har vært gode nok i møte med minoritetsbefolkningen.

Publisert

Politioverbetjent Gunnar Lien Holsten i Oslo politidistrikt erkjenner at enkelte politifolk ikke har vært gode nok i møte med minoritetsbefolkningen. Holsten mener Norge har et «veldig kompetent politikorps», men han erkjenner at enkelte politifolk ikke alltid har opptrådt korrekt i møte med minoritetsbefolkningen.

Mye å gå på

– Vi har veldig mye å gå på når det gjelder å forklare folk hvorfor vi er et sted og snakker med dem. Vi snubler noen ganger i mindre god kommunikasjon. Derfor har vi funnet ut at vi må trene på det, sier politioverbetjenten til Klassekampen.

I 2007 fortalte forsker og kriminologiprofessor Ragnhild Sollund om bruk av rasistiske skjellsord i politiet. Holsten tror den tiden er forbi.

– Det er tjenesteforsømmelse, og jeg tror det er et tilbakelagt stadium. Men vi kan aldri slutte å rydde i eget hus og retorikk. Hvis vi ser kolleger som ikke følger en god standard, er det vårt felles ansvar å ta tak i det.

(NTB)

Powered by Labrador CMS