HMS-magasinet 6/2020 er ute nå

I sommer forlot Sigrun Vågeng Nav-skuta og overlot roret til Hans Christian Holte. Nylig fylte den avgåtte arbeids- og velferdsdirektøren 70 år.

Publisert

Sigrun Vågeng har mer tid til familien og det å være mormor nå. I sommer avsluttet hun sin åremålsstilling på fem år som toppleder i Nav og ble pensjonist – ikke på heltid, men hun legger stor vekt på god balanse mellom oppdrag ute og egne valg. Hun hadde ett styreverv fra før og har sagt ja til nok et verv etter at hun gikk av med pensjon i Nav.

I HMS-magasinet 6/2020 kan du lese et portrettintervju med Sigrun Vågeng. I tillegg finner du dette:

Tilfellet Ferat

LEDER: «Takket være en våken sjef og god oppfølging fra Nav har Ferat Krasniqi fått en ny arbeidshverdag – og vi har fått et eksempel til etterfølgelse for andre arbeidsplasser.»

Smittesporerne klare til tjeneste

Det er nå det gjelder. Smittebølge nummer to vil treffe oss, spørsmålet er bare når. Da er det godt å vite at det sitter et helt team klart med smittesporere midt i byen.

En ny arbeidshverdag for Ferat

Ferat (31) har tallvansker, er dyslektiker og har jaktet på en fast jobb gjennom store deler av 20-årene. Dette endret seg da han fikk prøve seg i en praksisstilling i gjenvinningsselskapet Retura Østfold i Askim.

Fra grafisk design til fjellsprengning

For Gunhild Thorsen (24) var ikke en framtid som grafisk designer actionfylt nok. Hun hoppet av skolen, og startet som voksenlærling i Fjell- og bergverksfaget.

Eneste varme motoriserte åndedrettsvern

Det finske bedriftshelseinstituttet har nylig utført en stor kuldetest av åndedrettsvern. Instituttet har undersøkt ulempene ved bruken av åndedrettsvern, inkludert typer med vifte, under ekstremt kalde forhold.

Vi har alle et ansvar

De brenner for Akan-arbeidet, de fyller gjerne på verktøykassa med enda mer nyttig verktøy for å nå ut til alle ansatte – over hele landet.

Jobb med sykefravær på tre fronter

Langt de fleste arbeidsgivere ønsker å skape motiverte ansatte i trygge og produktive arbeidsmiljøer. Men hvordan?

Lave vibrasjonsdoser kan gi nedsatt følsomhet i fingrene

Arbeid med håndholdt vibrerende verktøy kan skade blodkar, nerver og muskler og føre til «likfingre» og nedsatt funksjon i hendene. Dette gjelder selv ganske lave vibrasjonsdoser, viser ny forskning.

Spør HMS-rådgiverne

  • Må alle ha 40-timers HMS-kurs?
  • Trakassering på jobb – hva gjør verneombudet?
  • Nyvalgt verneombud - Er grunnopplæring i arbeidsmiljø via Teams godt nok?

Dette må du vite om databriller

Spørsmål om databriller, og til dels også vernebriller, er en gjenganger i fagsupporttjenesten til Simployer. Her svarer vi på noen av de oftest stilte spørsmålene.

Retningslinjer for godt smittevern

Gode smittevernrutiner er en forutsetning for å holde norske virksomheter i gang i en krevende smittesituasjon. På oppdrag fra Helsedirektoratet har Standard Norge utviklet bransjespesifikke smittevernveiledninger. Fire er allerede på plass, for henholdsvis bygg og anlegg, renholdsbransjen, bilbransjen og underholdningsbransjen.

Spør Storeng

  • Er det lov å ta opp bruk av religiøst antrekk i jobbintervju?
  • Fratrådt ansatt hevder sin rett til bonus
  • Mye syk – og vi lurer på om vi kan få vite hvorfor?
  • Hva kan arbeidstilsynet egentlig pålegge oss?

Mindre grupper gir mer synlig engasjement

HMS-magasinet

HMS-magasinet kommer ut seks ganger i året, og er bladet for deg som arbeider med og for helse, miljø og sikkerhet i privat og offentlig virksomhet.

Last ned bladet elektronisk


Eller bestill abonnement

Roar S. Berg er hovedverneombud ved Glencore Nikkelverk i Kristiansand. Dette er en kompleks bedrift med mange avdelinger. Derfor er det viktig å organisere vernetjenesten slik at alle verneombud kommer til orde og blir hørt.

Faste sider

HMS-aktuelt
Flere sider med nyheter og HMS-tips.

Produkter
Flere sider med produktnyheter

HMS-guiden
Du finner nettutgaven her

Powered by Labrador CMS