HMS-magasinet nr. 3 2017
HMS-magasinet nr. 3 2017

Sommerutgaven av HMS-magasinet snart ute

HMS-magasinet nr. 3 er på vei ut i postkassen din. Tema i bladet er HMS-verktøy og elektronisk HMS.

Publisert

Stadig flere bedrifter tar i bruk elektroniske HMS-verktøy. Dette sparer dem for både tid og penger, opplyser to store virksomheter HMS-magasinet har snakket med, GK Inneklima og Caverion Norge.

Rapporteringen av avvik og uønskede hendelser blir enklere og mer pålitelig med digital HMS. Det samme gjør mulighetene for å komme med forbedringsforslag.

HMS-sjef Neda-Maria Kaizumi i Caverion Norge oppfordrer derfor flere bedrifter til å gjøre samme tiltak og dra nytte av mulighetene dagens teknologi gir.

Les mer om bruken av elektroniske HMS-verktøy i dette nummeret av HMS-magasinet!

Åpne dører gir lavt fravær

Åpenhet, godt arbeidsmiljø og et aktivt AMU bidrar til å holde sykefraværet nede ved trevarefabrikken H-vinduet Fjerdingstad i Hokksund. Men slik har det ikke alltid vært ved den tradisjonsrike industribedriften i Øvre Eiker. Les mer om H-vinduet Fjerdingstad i HMS-magasinet.

Miljøfyrtårn på Sørlandet

Alle enhetene i Grimstad kommune er sertifisert som Miljøfyrtårn, og dette er unikt på Sørlandet. Det nye biblioteket i byen skal også miljøsertifiseres, det skal bare bygges ferdig først! Les mer om miljøarbeidet i Grimstad i HMS-magasinet.

Konflikthåndtering kan læres

Dessverre viser statistikken at vold, trusler og trakassering øker for stadig flere yrkesgrupper i arbeidslivet. Møtet med slike situasjoner kan være krevende, men god konflikthåndtering kan læres, mener Ole André Bråten som har skrevet om dette temaet i bladet.

Hvor ble det av massasjestolen?

For ti-tolv år siden var massasjestolen en stor nyhet på messer og et spennende innslag på arbeidsplassen. I dag spør vi oss hvor massasjestolen ble av. Les mer om «den menneskelige ladestasjonen» i bladet.

Innholdsrike fagsider

Fagsidene i bladet spenner over flere ulike tema. Her kan du finne stoff om søvnvansker, arbeidsgiverpolitikk i Ringebu kommune, tips for en vellykket vernerunde og spørsmål om foreldre kan delta på drøftelsesmøter i bedriften.

Vi har også snakket med et nyvalgt verneombud – som meldte seg frivillig til vervet.

God lesning!