(Forsidefoto: Jan Tveita)
(Forsidefoto: Jan Tveita)

HMS-magasinet ute nå

HMS-magasinet nummer fem er snart i postkassen din. Tema i bladet er sikkerhet og helse. Vi har også besøkt verdens største verneutstyrsmesse.

Publisert

–Det er en sammenheng mellom støvnivå, helse og sykefravær på en arbeidsplass. Riktige renholdsmetoder forebygger sykdom. For å sikre et sunt og godt innemiljø i bedriften, må det derfor stilles krav til renholdet, mener Lena Furuberg og Georg Blomberg i Bygg & Facility Consult AS. For å vise oss hvordan de jobber, tok de HMS-magasinet med på renholdskontroll i NRK. Les mer om dette i bladet!

Ta belysning på alvor

Det er en nær sammenheng mellom lys og helse. Dette temaet belyser verneingeniør og yrkeshygieniker Harry Strand ved Saga Bedriftshelsetjeneste i Hønefoss i sitt svar til en bedriftsleder i spalten «Spør HMS-rådgiverne». Bedriften trodde det var inneklimaet det var noe galt med.

Det viktige sykefraværsarbeidet

Ved Greveskogen videregående skole i Tønsberg har renholdernes sykefravær gått drastisk ned. Samtidig har trivselen blant de ansatte steget. Endret arbeidstid er en av grunnene til det gode arbeidsmiljøet. Les mer om dette i HMS-magasinet!

Stol på egne krefter

Vår nye direktør for Arbeidstilsynet, Trude Vollheim, har selv erfart hvilke tragiske konsekvenser skader i arbeidslivet kan få for en familie. Hennes egen far ble lam fra nakken og ned etter en ulykke som fisker ute på sjøen. Du kan lese mer om den nye direktøren for Arbeidstilsynet i dette nummeret av HMS-magasinet.

Bli med på messe

Klatrehjelmdesignet er på vei inn i vernehjelmer til bruk i byggebransjen og industrien. Hjelmene får også innvendige detaljer som gir ekstra komfort. Vernesko blir luftigere og mer behagelige i bruk. Dette er noen av trendene på verneutstyrsmessen A+A 2017 i Düsseldorf.

På denne messen finner du ikke bare tusenvis av nye produkter. Her er det også moteshow og seminarer i lange baner. Bli med HMS-magasinet på verdens største verneutstyrsmesse.

Dette – og mye mer til – finner du i det nye HMS-magasinet du snart har i hende.

God lesning!