(Foto: Jan Tveita)
(Foto: Jan Tveita)

HMS-magasinet ute nå

Det nye HMS-magasinet er snart i postkassen din. Tema i bladet er førstehjelp og sikkerhetsutstyr.

Publisert

Øvelse gjør mester, heter det, og har du trent på å redde liv, kan dette få avgjørende betydning for utfallet dersom du havner i en situasjon der du får bruk for kunnskapene dine. Det kan Kai Bilet og Martin Karlsen ved JRL Automasjon i Oppegård skrive under på. Sammen klarte de to å redde livet til en mann som var rammet av hjertestans i fjor høst. Les historien til de to livredderne i HMS-magasinet.

Øver på brann innendørs

Å gjennomføre praktiske brannøvelser innendørs – går det an? Absolutt, mener Securitas. Selskapet har lansert en VR- (Virtual Reality) løsning for å øve på brannslokking inne i bedriftens lokaler. Dette kan du lese mer om i HMS-magasinet.

Anleggssikkerhet

I de siste årene har flere personer blitt skadet som følge av at redskap har falt av gravemaskiner under anleggsarbeid. Det har også skjedd dødsulykker. Disse alvorlige arbeidsulykkene ønsker regionalt verneombud for bygg og anlegg å sette en stopper for. Les mer om dette i bladet.

Oljeingeniører og HMS

I flere år har Universitetet i Agder (UiA) i Grimstad sprøytet ut oljeingeniører, men nedgangen i oljeindustrien har ført til at mange av dem blir gående arbeidsledige. For å styrke stillingen deres på arbeidsmarkedet, etablerte UiA i Grimstad et studium i Arbeidsmiljø og HMS. De første studentene gikk opp til eksamen i vår, og i dette nummeret av HMS-magasinet kan du lese om hvordan det gikk med eksamenskandidatene.

Morgenstunden hos rørleggerne

Hver morgen samles rørleggerne hos Rørlegger Sentralen AS i Oslo til en prat. Den daglige samlingsstunden betyr alt for arbeidsmiljøet, mener de ansatte.

Oppfylte strenge miljøkrav

Kravene til godt miljøarbeid skjerpes i næringslivet, men Trygg Renhold oppfylte alle Svanemerkets nye og strengere krav. Les om renholdsbedriftens miljøarbeid i HMS-magasinet.

Stor test av hørselvern

Når FM-sendingene forsvinner fra eteren, blir det også stille for radiosendingene i alle hørselvern. Men fortvil ikke: Produsentene har utstyrt øreklokkene sine med DAB+. Her kan du lese om hvilke hørselvern du bør velge.

Fagsidene

På fagsidene kan du blant annet få tips om god sikkerhetskultur, sykefravær og kontroll av arbeidstakere. HMS-rådgiverne våre svarer på spørsmål om førstehjelpskurs på arbeidsplassen og hjertestartere.

Nye produkter

Produktnyheter kan du finne i denne utgaven av HMS-magasinet også.

God lesning!