HMS-magasinet nr. 6-2016 (Omslagsfoto: Jan Tveita)
HMS-magasinet nr. 6-2016 (Omslagsfoto: Jan Tveita)

Årets siste HMS-magasinet snart ute

Temaet i siste HMS-magasinet for i år er HMS-opplæring, undervisning og rådgivning.

Publisert

Vi har besøkt både bedrifter og opplæringsvirksomheter som engasjerer seg i HMS-opplæring. Blant annet har vi vært hos Radisson Blu Alna Hotel i Oslo, hotellet som nylig fikk Ringer i Vannet-prisen 2016 for sin gode rekruttering av folk med hull i cv-en. Inkluderende rekruttering kaller de det. Du kan lese mer om Inkluderende rekruttering i HMS-magasinet!

Nordens første HMS-fagskole

Nylig fikk studentene ved HMS-fagskolen til AOF Norge utdelt sine vitnemål som de første uteksaminerte i Oslo. Nå kan de kalle seg HMS-rådgivere. Les mer om Nordens første HMS-fagskole i bladet.

Alor-nettverket ti år

Alor-nettverket er et nettverk opprettet for å utveksle erfaringer om forebygging og oppfølging av rusmiddelbruk i arbeidslivet. I år er det ti år siden det ble opprettet, og vi har snakket med AKAN-koordinator Tormod Gilje i Avinor om erfaringene de har høstet så langt.

– Deltakere i nettverkene er ikke bare AKAN-kontakter, men også ledere, bedriftshelsetjeneste, HMS-personell, ansatte i personalavdelinger / HR eller kollegaer med erfaringer fra arbeidsliv og rus, forteller han.

God bestillerkompetanse viktig

– Send bestillere på HMS-kurs og sikkerhetsopplæring også, ikke bare brukerne, understreker daglig leder Trond Martin Bjelland i Trygg Kurs. På den måten kan du redusere risiko og sikre at du har riktig utstyr til det arbeidet virksomheten skal utføre, tilføyer han. Les mer om dette i HMS-magasinet!

Fra perm til skjerm

Møre og Romsdal fylkeskommune har digitalisert HMS-systemet sitt: Det er et åpent system, slik at både de ansatte, innbyggere og andre interesserte har tilgang til det. Seniorrådgiver Martin Hauge forteller om erfaringene fylkeskommunen har med dette.

Med hengelås på restavfallet

For å oppnå et minimum av restavfall på byggeplassen, har entreprenørselskapet Martin M. Bakken AS satt hengelås på restavfallet. Dermed har byggfirmaet redusert det til et minimum. Les mer om dette i bladet!

Ny sorteringshjelp på nett

Sliter du med å sortere avfallet riktig? Nå kan du nå få nyttig hjelp av en ny gratistjeneste på nett: Sortering.no for bedrifter. Les mer om tjenesten i HMS-magasinet.

Verneombudsvettreglene

På fagsidene kan du blant annet lese om hvordan vi takler endringer på arbeidsplassen, om helsefremmende arbeidsplasser og hva det betyr å ha et godt inneklima på jobben.

I Verneombudets hverdag presenterer Arne Bernhardsen sine nye fjellvettregler for verneombud: Verneombudsvettreglene. Garantert interessant lesning for alle som er opptatt av verneombudets arbeid!

God fornøyelse!