(Forsidefoto: Jan Tveita)
(Forsidefoto: Jan Tveita)

Årets siste HMS-magasinet snart i postkassen

Temaet i det nye HMS-magasinet er HMS-opplæring, undervisning og rådgivning.

Publisert

Vi har besøkt både bedrifter og opplæringsvirksomheter som engasjerer seg i HMS-opplæring. Blant annet har vi snakket med Erik Mjelde i Bergen. For Mjelde ble «Ringer i vannet» redningen for å komme tilbake i arbeid igjen etter at ryggen slo seg vrang for den unge mureren. Les mer om saken i HMS-magasinet.

Filmer for HMS-folket

I Nes i Akershus har Karl-Erik Heimdal sammen med sine kolleger i Granat Studios bygget filmstudio i en nedlagt skole. Her produserer de undervisnings- og opplæringsfilmer for HMS-folket. Hittil har studioet laget kursfilmer for AOF Norge, i tillegg til flere andre aktører. Les mer om hvordan Granat Studios gjør HMS om til levende bilder!

Pågangsmot og lærelyst

Motivasjonen er høy og sykefraværet lavt i bedriften Hamatec på Mysen i Østfold.

– Vi ønsker å gi igjen noe til våre ansatte også, ikke minst i form av kompetanse, understreker Svein Olav Kjeve i Hamatec. Derfor søker bedriften om midler til språkundervisning gjennom tilskuddsordningen Kompetansepluss i regi av Kompetanse Norge. AOF Østfold bistår bedriften med papirarbeidet knyttet til søknaden. – Dette gjør at vi kan tilby norskopplæring i bedriften, forklare Kjeve. Les mer om Hamatec i HMS-magasinet.

Vi ansetter hele mennesket

– Ikke vend ryggen til ansatte som sliter. En bedriftsleder har stort ansvar for menneskene, de er ikke maskiner. Dette sier Lars Myhre i Oslo-Akershus Rørleggerbedrift as. Myhre er opptatt av hvordan vi behandler menneskene i bedriften. Du kan lese mer om Myhres tanker og engasjement i HMS-magasinet.

Jobb systematisk med HMS

Da Solør barnevernstjeneste i Hedmark begynte å jobbe systematisk med HMS, førte dette til bedre arbeidsmiljø og bedre trivsel, samtidig som sykefraværet gikk betydelig ned blant de ansatte. Les mer om hvordan ledelsen jobbet med sykefraværet i bladet.

Landets første grønne frisørkjede

Floke Grønn frisør er landets første helse- og allergivennlige frisørkjede. Kjeden er sertifisert som Grønn salong for at allergikere og øvrige kunder skal være trygge på behandlingen og produktene de kommer i kontakt med. Les mer om de grønne frisørene her!

På vernerunde i Qatar

To norske regionale verneombud inspiserte nylig byggingen av fotballstadionene Al Bayt og Qatar Foundation i Qatar. De to stadionene skal benyttes under fotball-VM i Qatar i 2022. Her kan du lese om hvilke erfaringer Harry J. Tertnes Eide og Geir Kåre Wollum sitter igjen med etter HMS-inspeksjonen.

Innholdsrike fagsider

Fagsidene i bladet spenner over flere ulike tema. Her kan du finne stoff om nattskiftarbeidere og belysning, konflikter og teamarbeid, sykefravær blant bussjåfører og mer.

Dette – og mer til– finner du i HMS-magasinet!

God lesning!