HMS-magasinet nr. 3-2016 (Omslagsfoto: Jan Tveita)
HMS-magasinet nr. 3-2016 (Omslagsfoto: Jan Tveita)

HMS-magasinet 3/2016

Det siste HMS-magasinet før sommeren er snart i postkassen din. Temaet i bladet er HMS-verktøy og elektronisk HMS. Hvilket verktøy skal vi velge?

Publisert

Tilbudet av HMS-systemer og verktøy er stort og uoversiktlig. Det kan derfor være en utfordring for en virksomhet å velge riktig HMS-verktøy.

HMS-magasinet har besøkt to virksomheter, Solør Bioenergi og Grieg Seafood, og spurt hva de legger vekt på i valg av HMS-systemer. De to har til felles at de er store og har produksjonen spredt over flere steder.

Du kan lese hva de HMS-ansvarlige la vekt på og svarte i dette nummeret av HMS-magasinet.

Mobberne skal ut

Alle står sammen mot mobbing i Caverion i Oslo. Denne innsatsen har vært så positiv at nå skal bedriftens ansatte over hele landet få dra nytte av erfaringene Oslo har høstet. Les i HMS-magasinet hva elektroentreprenøren gjør for å forebygge mobbing på arbeidsplassen.

Speed dating mot sykefravær

Rektor Britt Helén Holt-Jensen ved Torp skole i Fredrikstad innleder hvert skoleår med en kort speed date med hver enkelt av sine ansatte. Tiltaket har vist god effekt og blitt positivt mottatt på og utenfor skolen. Les mer om speed dating ved Torp skole i HMS-magasinet.

Stå opp og jobb

– I dag finner du hev- og senkbordet på de fleste kontorarbeidsplasser. Men bruker folk dette arbeidsredskapet slik det er ment? spør fysioterapeut Lix Prince hos leverandøren ErgoLine. Svaret finner du i HMS-magasinet.

Ren bilpleie

Kan bilpleierne - bilbransjens sorte får – vaskes hvite? Ja, mener daglig leder Bernhard Roland i bilpleiefirmaet CarShine i Kristiansand. Miljøtenkning går som en grønn tråd gjennom bedriften, som sparer rundt en halv million kroner i året på miljøtiltakene.

Miljøsertifisert begravelsesbyrå

Også begravelsesbyrå må tenke på miljøet. Andås Begravelsesbyrå ble miljøsertifisert i 2001 - som det første her i landet. Du kan lese mer i bladet om hva det det tradisjonsrike begravelsesbyrået i Kristiansand har gjort for miljøet og sine ansatte.

Få nyttige tips

Temaene på fagsidene spenner fra sykefravær, mobbing, midlertidige ansettelser og HMS-verktøy. Vi preenterer også flere nye produkter i bladet. Her finner du garantert noe som interesserer deg!

God sommerlesning!