Forma Gore-Tex 76-435-10

Tekniske vernesko fra Forma

Wenaas lan­se­rer en ny se­rie verne­sko, Forma Gore-Tex®. Alle er god­kjent et­ter den høy­es­te klas­sen i EN CE-20345 – S3 og har en rek­ke tek­nis­ke løs­nin­ger for å gi bru­ke­ren kom­fort og be­skyt­tel­se.

Publisert

Se­ri­en be­står av lav­sko, sko­lett og snø­re­stø­vel, alle god­kjent et­ter den høy­es­te klas­sen i EN CE-20345 – S3 og har tek­nis­ke løs­nin­ger som myk spi­ker­be­skyt­telse, in­ne­byg­de støtdempingspartier i hæl så vel som i for­fot, eks­tra an­kel­støt­te, tå­het­te i alu­mi­ni­um m.m.

Sko­ene er pro­du­sert i lær og har Gore-tex® mem­bran som sør­ger for tørre føt­ter.

Stor ut­vik­ling i sko

Forma Sko­fa­brikk var den før­s­te som le­ver­te ver­ne­sko i Nor­ge tid­lig på fem­ti­tallet, opp­ly­ser Wen­aas i en pres­se­mel­ding. På den ti­den var sko­ene tun­ge og ikke spe­si­elt kom­for­tab­le.

Ge­ne­relt er det stor for­skjell på de sko vi bruk­te på den ti­den og det vi bru­ker i dag. Ut­vik­lin­gen har ikke ube­tin­get be­tydd en for­bed­ring i kva­li­tet, spe­si­elt gjel­der nok det fritidsfottøy der for­bru­ker­sam­fun­net har gjort at ut­skif­tin­gen er hur­ti­ge­re be­tin­get av mote og vel­stand.

I and­re fottøykategorier har nok både kva­li­tet, kom­fort og ikke minst tek­no­lo­gi hatt svært høy fo­kus. Sport og fri­luft/fjell­sko er en av dem.

Den ka­te­go­ri­en som har hatt al­ler størst ut­vik­ling er nok li­ke­vel ver­ne­sko, der både pro­duk­sjons­me­to­der, tek­nis­ke ma­te­ria­ler og er­go­no­mis­ke løs­nin­ger har stått i fo­kus de sis­te åre­ne.

Europeisk norm for vernesko

Ver­ne­fot­tøy er i en sær­stil­ling i og med at alt skal god­kjen­nes et­ter en eu­ro­pe­isk norm som stil­ler vis­se krav til pro­duk­tet i for­hold til skli­sik­ker­het, støt­dem­pen­de ef­fekt, vann­be­stan­dig­het, pus­te­egen­ska­per, ri­ve­styr­ke, sli­te­styr­ke, etc og ikke bare den ver­ne­het­ten de fles­te har et for­hold til.

Forma, som i dag er en av­de­ling i Wen­aas, har fo­ku­sert på å lede og føl­ge den sta­dig øken­de tak­ten på pro­dukt­ut­vik­lin­gen. I den nye sko­se­ri­en lan­se­res en rek­ke egen­ut­vik­le­de tek­no­lo­gi­er i kom­bi­na­sjon med Gore-Tex® vann­tett / pus­ten­de mem­bran.

Kom­bi­na­sjo­nen egen tek­no­lo­gi og Gore-Tex® skal gjø­re se­ri­en til en av de mest avan­ser­te på mar­ke­det.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrevsom blir sendt ut en gang i uken!

"
Powered by Labrador CMS