Miller-SafEscape-ELITE.jpg
Miller-SafEscape-ELITE.jpg

Nytt nedfiringsutstyr for store høyder

Ved redningsarbeid og evakuering i store høyder har du behov for hurtigvirkende og pålitelig sikkerhetsutstyr.

Publisert

Nedfiringsutstyr for store høyder. (Foto: Miller by Sperian)

Et nytt redningsutstyr fungerer under de mest ekstreme forhold, ifølge produsenten Miller by Sperian. Utstyret kalles Miller SafEscape Elite, og er utstyrt med et håndhjul som er plassert slik at det beveger seg mindre under løft og dermed forenkler evakueringen. En sentrifugalbrems reduserer vibrasjonene, noe som fører til at nedfiringen går raskt og smidig. Dette er derfor det optimale utstyret ved redning og evakuering fra vindkraftverk, telefonstolper, høyspentmaster, kraner og områder som normalt er utilgjengelige med tradisjonelle midler.

Slitesterkt og lett

Nedfiringsutstyret har et slitesterkt hus i anodisert aluminium, som gjør produktet lett og solid. Repet består av et spesialutviklet vevd materiale som tåler ekstrem belastning og er det mest slitesterke i sin kategori. Det er ikke nødvendig å sertifisere utstyret på nytt før etter sju år (eller etter 3000 meters bruk). Dette gir redusert driftsstans som følge av inspeksjon samt lavere kostnader for sikkerhetsutstyrets eier.

Innfrir kravene i ny standard

Utstyret er laget for å tåle de mest krevende testmetoder i den nye EN 341/2008-standarden. Dette innebærer at produktet er testet for blant annet 8000 meters nedfiring av 100 kg, en maksimal nedfiringshøyde på 500 m samt bruk av to personer som veier opptil 250 kg i nødssituasjoner. Utstyret er også testet i henhold til EN 1496:2007 klasse B i tørt vær, men også i henhold til den nye standarden EN 341:2008 klasse A under våte forhold. Utstyret er CE-sertifisert og innfrir også ANSI- og OSHA-kravene.

Komplett koffert

Et problem som kan oppstå i nødssituasjoner er at deler av redningsutstyret mangler slik at evakueringen ikke kan gjennomføres. Dette kan unngås ved Miller SafEscape ELITE Case, en koffert som inneholder alt nødvendig utstyr for en evakuering. Fordi den er forseglet fram til nødssituasjonen oppstår, vet du at alle delene er på plass.

Koffert med alt utstyr. (Foto: Miller by Sperian)

Kofferten er laget av uknuselig polypropylen og er vann- og støvsikker. Refleksstripene gjør den lett å finne i mørket. Kofferten er vibrasjonssikker og utstyrt med en fuktindikator som er godt synlig på utsiden. Det er derfor kun nødvendig å kontrollere forseglingen og fuktindikatoren visuelt. Kofferten kan oppbevares uåpnet i opptil ti år før det er nødvendig å foreta en inspeksjon.

For flere opplysninger, besøk nettsiden www.sperian.no.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS