Ingrid Finboe Svendsen. (Foto: Jan Tveita)

Arbeidstilsynets direktør går av

Ingrid Finboe Svendsen slutter som direktør i Arbeidstilsynet. Hun overtar som leder for Thomas Angells Stiftelser i Trondheim.

Publisert

Ingrid Finboe Svendsen (54) ble i 2004 utnevnt som ny direktør i Arbeidstilsynet. Hun etterfulgte Ivar Leveraas og fungerte som assisterende direktør inntil Leveraas’ åremålsperiode utløp i juni 2006. Da tiltrådte Svendsen som Arbeidstilsynets første kvinnelige leder.

Ny åremålsperiode

I 2011 ble Svendsen i statsråd beskikket som direktør for en ny seksårsperiode. Nå har hun altså bestemt seg for å slutte i Arbeidstilsynet for å overta som leder for Thomas Angells Stiftelser i Trondheim.

– Jeg blir sittende i stillingen inntil ny direktør er på plass, men går senest av i januar 2017, opplyser hun til HMS-magasinet.

Ingrid Finboe Svendsen kom til Arbeidstilsynet fra stillingen som kommunaldirektør i Trondheim kommune. Hun har tidligere arbeidet som personal- og organisasjonsutviklingsdirektør i Sør-Trøndelag fylkeskommune og som personalleder ved Royal Garden Hotel i Trondheim.

Kritikk mot tilsynet

– Har kritikken fra Riksrevisjonen som kom nylig hatt noe å si for beslutningen din?

– Overhodet ikke, beslutningen om å gå av var tatt før Riksrevisjonens rapport kom, en rapport Arbeidstilsynet for øvrig har imøtegått store deler av, sier Finboe Svendsen.

– Da Arbeidstilsynet flyttet til Trondheim i 2005, fryktet mange at all kompetanse i tilsynet ville forsvinne. Har dette skjedd i løpet av de ti årene?

– Nei, fagansvaret gikk ut til regionene, slik at denne kompetansen ble beholdt, selv om de fleste ansatte ikke ble med til Trondheim, forklarer Finboe Svendsen. Å delegere tilsynsansvaret ut til regionene mener hun har gitt et mer synlig og tydelig Arbeidstilsyn enn før.

Effektivt tverretatlig samarbeid

– Samarbeidet som Arbeidstilsynet har inngått med politiet, Skatteetaten og de andre kontrollmyndighetene gir dessuten stor effekt i kampen mot arbeidsmiljøkriminalitet og sosial dumping. Vi samarbeider tett og det er viktig å se på Arbeidstilsynets tilsyn og reaksjoner i sammenheng med hva de andre etatene gjør i samme sak, mener Finboe Svendsen.

Brenner for godt arbeidsmiljø

– For øvrig er jeg stolt av Arbeidstilsynets arbeid og det vi gjør for å fremme godt arbeidsmiljø i landet.

– Jeg har brent for dette arbeidet og vil fortsatt gjøre det, også etter at jeg nå forlater Arbeidstilsynet for å gå over i annen virksomhet, avslutter Ingrid Finboe Svendsen.

Powered by Labrador CMS