Journalist Gunnar Thorenfeldt i Dagbladet mottok Arbeidsmiljøprisen 2016 av arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie. T. h. direktør Kjetil A. Vedøy i Arbeidsmiljøsenteret. (Foto: Eivind Senneset / Dagbladet).

Dagbladet-journalist fikk Arbeidsmiljøprisen

Arbeidsmiljøprisen 2016 går til Dagbladets journalist Gunnar Thorenfeldt for målrettet og systematisk gravejournalistikk knyttet til arbeidsmiljø, arbeidslivskriminalitet og sosial dumping.

Publisert

Thorenfeldt belyser pågående arbeidsmiljøkriminalitet både i inn- og utland, og har i sitt arbeid bidratt til å sette arbeidsmiljøutfordringer, arbeidslivskriminalitet og helseskader i arbeidslivet på dagsordenen. Thorenfeldt har gjennom flere år laget kritiske reportasjer om politiske og byråkratiske hindringer på arbeidslivsfeltet i Norge som har bidratt til økt kunnskap i samfunnet.

Jobber også internasjonalt

Juryen har også vektlagt Thorenfeldts evne til å rette søkelys på ulike miljøer og grupperinger som driver kriminell virksomhet og utnytting av arbeidstakere i et internasjonalt perspektiv. Thorenfeldt har blant annet gjennom reportasjereiser til Sør-Afrika, Mosambik og Øst-Europa dokumentert hvordan profitt fra arbeidslivskriminalitet i Norge brukes til å finansiere organisert kriminalitet i andre deler av verden.

Prisen ble delt ut av arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie på åpningsdagen av Arbeidsmiljøkongressen 18.oktober i Grieghallen i Bergen.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS