Hurtigladere på IKEA Slependen. (Foto: Johan Nord)

Bygger hurtigladestasjoner på alle varehus

Innen 2017 bygger møbelvarehuset 46 ladestasjoner på sine seks første varehus. De første ladestasjonene er nå klare på Slependen og i Ringsaker.

Publisert

Møbelvarehuset ser på utbyggingen av ladestasjoner som en del av arbeidet for å være en aktiv pådriver i det grønne skiftet, heter det i en pressemelding fra IKEA. Målet om å dekke egen energibruk i Norden med fornybar energi innen 2020 er allerede nådd. Fremover skal varehuset hjelpe nordmenn å bruke mindre og grønnere energi.

Brikke, SMS eller app

De nye ladestasjonene bygges ut i samarbeid med Fortum Charge & Drive. Elbilen settes til lading enten med en Fortum-brikke, SMS eller en app.

– Vi er stolte over å få bygge ut ladestasjonene på alle IKEAs varehus. Nå blir det enda litt enklere for folk å velge elbil, sier leder Jan Haugen Ihle i Fortum Charge & Drive.

I Norge har IKEA sju varehus, ett i Oslo, ett i Asker, ett i Bergen, ett i Stavanger, ett i Trondheim, ett i Lillesand og ett på Ringsaker. Ett nytt varehus åpner i 2018, på Danebu mellom Sandefjord og Larvik. 3000 medarbeidere jobber i de norske varehusene.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS