Postbil-på-biogass

Miljøpris til tusen grønne postbiler

Posten har vunnet en miljøpris for Norges største grønne kjøretøypark. Med sine 882 elektriske kjøretøy, 142 biogassbiler og 52 lastebiler på biodiesel er de en spydspiss i miljøarbeid i transport og logistikk, mener prisutdeleren NHO Logistikk og Transport.

Publisert

Postbiler på biogass. (Foto: Nils Midtbøen/Posten Norge)

Komitelederen, adm. direktør Are Kjensli, uttaler i forbindelse med pristildelingen at Posten/Bring er blant de fremste miljøforkjemperne i Norge, uavhengig av bransje, og kan stå som et eksempel for alle som ønsker å bidra i miljøkampen.

Klimatiltak i Posten Bring

• I Sverige har man konsekvent brukt biodiesel produsert fra skog.• Introduserer bioetanol på biler i Norge. Fornyer bilparken jevnlig for å oppnå klimaeffekter.• 94 prosent av bilparken er Euro 5- motorer.• Har innført hastighetsbegrensning på 550 lastebiler for å begrense forbruket av drivstoff.• 68 prosent av alt gods sendes med tog der dette er et alternativ.• Tester ut sjøtransport langs norskekysten i stedet for bilfremføring.• Stiller krav til transportleverandørene om økonomisk kjøring, Euroklasse mv.

* Etablert miljøfond rettet mot ansatte for å inspirere til gode forslag og tiltak i organisasjonen.

* Eget miljø e-læringsprogram for alle ansatte.

Stor nordisk transportvirksomhet

Dag Meidell (Foto: Jan Tveita)

Posten Norge AS er et nordisk post- og logistikkonsern med 20 000 ansatte. Posten har 1400 salgssteder i Norge. Posten og Bring betjener både privatkunder og bedriftskunder og produserte 38 millioner pakker og to millioner brev i 2013. Posten Norge omsatte for drøye 23 milliarder kroner i 2013 med resultat før skatt på 619 millioner kroner. Selskapet ledes av konsernsjef Dag Mejdell.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS