Hatten-barnehage-Mjøndalen

Miljøfyrtårnfylket Buskerud

Antallet miljøfyrtårnbedrifter i Buskerud har økt kraftig, fra 65 i 2007 til 252 virksomheter i juli 2011.

Publisert

Barna i Hatten barnehage i Mjøndalen, Nedre Eiker, er eksperter på søppelsortering. Barnehagen er miljøsertifisert. (Foto: Jan Tveita)

Fylkeskommunen har gjennom sitt prosjekt Miljøfyrtårnfylket Buskerud bidratt til økt fokus på miljøsertifisering av private og offentlige virksomheter i Buskerud, skriver Buskerud fylkeskommune på sine nettsider.

Siden august 2007 har antallet miljøfyrtårnbedrifter i fylket økt kraftig fra 65 til 252 virksomheter med gyldig miljøfyrtårnsertifikat i juli 2011.

Øker mer enn i landet for øvrig

For Buskerud tilsvarer dette en økning med 288 prosent av antallet virksomheter med gyldig sertifikat. Fylket har dermed hatt en betydelig større økning enn landet for øvrig, der økningen i samme tidsperiode er 169 prosent.

19 av 21 kommuner

Kommunene er godt i gang med miljøsertifiseringen. Totalt 19 av 21 kommuner i Buskerud er nå med i Miljøfyrtårnordningen i regi av Stiftelsen Miljøfyrtårn, dvs. de har miljøfyrtårnsertifiserte virksomheter eller har gjort et politisk vedtak om å støtte Miljøfyrtårn.

Ti kommuner i Buskerud har startet egne miljøsertifiseringprosjekter som går over flere år.

Viderefører satsing

Kommunene har fått tilskudd til prosjektene fra Buskerud fylkeskommune og fått mulighet til kompetanseutvikling gjennom kurs og seminar. I tillegg har kommunene hatt en stor del egen finansiering av prosjektene.

Prosjekt Miljøfyrtårnfylket Buskerud er nå avsluttet, men satsingen på miljøsertifisering videreføres som del av oppfølgingen av fylkeskommunens klimaplan og regional delplan for reiselivet i Buskerud.

(Buskerud fylkeskommune)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS