NCC-ansatte-på-beredskapsøv

Grønn byggeplass

NCC Construction Norge har utviklet det nye miljøkonseptet Grønn byggeplass som skal innføres på alle nye byggeplasser i konsernet fra november.

Publisert

NCC-ansatte på beredskapsøvelse på byggeplassen Kruttverket i Nittedal. (Foto: Jan Tveita)

Grønn byggeplass tar hensyn til miljøet både på byggeplassen og i selve produksjonen. Og bedriften pålegger seg selv og underleverandører strengere krav enn dagens lover og forskrifter.

Behovsstyrt belysning

Energieffektive brakker, behovsstyrt belysning og elektrisitet er noen av tiltakene som må innføres for at en byggeplass kan sertifiseres som grønn. Andre tiltak er å ta i bruk miljøvennlige biler og maskiner, begrense antall transporter og håndtere materialer på en miljøvennlig måte.

Miljøvennlig byggeprosess

– Ferdigstilte hus eller bygg kan være miljøvennlige, men like viktig er det at de er bygget på en miljøvennlig måte. Grønn byggeplass setter fokus på hvor mye energi som brukes i selve byggeproduksjonen, forteller Sigrid Strand-Hanssen, leder for Miljø og energi i NCC Construction.

Renere og bedre arbeidsmiljø

Ved å innføre Grønn byggeplass kan energiforbruket i brakker halveres og avfallskostnadene senkes betraktelig. Byggeplassene blir renere og arbeidsmiljøet bedre. Miljøkonseptet gir også flere fordeler for kunden, som blant annet kan spare energikostnader under bygging.

Satsningen vil være en viktig del av NCCs arbeid med å tilby til klimanøytrale produkter og tjenester.

– NCC har som visjon å være det ledende selskapet innen bærekraftig utvikling – økonomisk, sosialt og miljømessig. Dette ambisjonsnivået gjenspeiles i vårt miljøarbeid og satsningen på vårt egenutviklede miljøkonsept Grønn byggeplass, sier Strand-Hanssen.

(Kilde: NCC)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS