Clarion-Hotel-Ernst

Første palmeoljefrie hotellkjede

Clarion Hotel har gjort restaurant og serveringstilbudet ved samtlige 23 hoteller i Norden palmeoljefrie. Grunnen er den stadig mer omfattende hogsten og ødeleggelsen av regnskog som fremstillingen av palmeolje fører til.

Publisert

Clarion Hotel Ernst i Kristiansand. (Foto: Jan Tveita)

− Vi kan ikke med god samvittighet tilby hotellgjestene våre mat som er fremstilt av produkter som bidrar til at regnskogen hogges ned og at mennesker tvinges bort fra hjemmene sine, sier Katalin Paldeak, konserndirektør for Clarion Hotel i Norden.

Stor etterspørsel ødelegger regnskogen

Etterspørselen etter palmeolje på verdensbasis øker betydelig og fører til at regnskogen hogges ned for å gi plass til større og flere palmeoljeplantasjer. Denne hogsten har skapt en økning av de allerede store globale problemene som drivhuseffekten, ødeleggelse av dyreliv og krenking av menneskerettigheter. Bare i Indonesia er det i dag 663 uløste sosiale konflikter mellom de som er rammet i disse områdene og produsentene.

− Fram til vi kan være sikre på at palmeoljen som leveres er fremstilt på en bærekraftig måte, drar vi i nødbremsen og fjerner den fra restaurantene, fra salgsvarene våre og fra minibarene, sier Katalin Paldeak.

Clarion Hotel har i løpet av flere år fulgt problematikken når det gjelder palmeolje og sett de uheldige konsekvensene av fremstillingen i fremfor alt Indonesia og Malaysia.

− Vi ser tydelig den negative utviklingen som har rammet de utsatte områdene. Der det for få år siden fantes fantastiske regnskoger, hjem for både mennesker og dyr og et rikt planteliv er det nå bare nedhogde, døde områder. Situasjonen har aldri vært mer akutt enn i dag, og Clarion Hotel går til et viktig skritt ved å bli palmeoljefrie. Jeg håper virkelig at flere tar ansvar og gjør som oss, sier Katalin Paldeak.

Palmeoljefri på et år

Arbeidet med å bli palmeoljefrie har pågått i snart ett år og har vært en omfattende prosess. Palmeoljen kamufleres i innholdsfortegnelsen på matvarene under benevnelsen vegetabilske oljer. Dette har ført til en detektivjobb der hver eneste vare er blitt gransket i samarbeid med leverandører og ofte produsenter for å identifisere hvilke som inneholder palmeolje. Denne møysommelige prosessen har ført til økt kunnskap både hos Clarion Hotel og leverandørene, kunnskap Clarion nå vil dele med andre.

− At Clarion Hotel er palmeoljefritt, er viktig og et skritt på veien, men vi gjør jo dette fordi vi vil se en forandring i de utsatte områdene. Derfor oppfordrer vi flere til å gjøre som oss og deler gjerne med oss av kunnskap og erfaringer til konkurrentene våre. Hvis alle tar ansvar, kan vi sammen bidra til stor forskjell for de som lever og bor i disse områdene, sier Katalin Paldeak.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS