Norsk-Resirk-og-Hydro

Drikkebokser skal gjenvinnes i Norge

Snart blir gjenvinning av drikkevarebokser enda mer miljøvennlig. Gjenvinningen flyttes fra Frankrike til Hydro i Holmestrand.

Publisert

Adm. direktør Kjell Olav Maldum i Norsk Resirk og konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i Hydro. (Foto: Øyvind Breivik)

Panteselskapet Norsk Resirk har inngått avtale med Hydro om gjenvinning av drikkebokser ved Hydros resirkuleringsanlegg i Holmestrand. I dag gjøres dette hos et selskap i Frankrike, opplyses det i en felles pressemelding fra de to samarbeidspartnerne. Avtalen innebærer langt kortere og mer miljøvennlig reisevei for mer enn 6200 tonn aluminium hvert år. – Vi er glade for at Hydro vil gjenvinne for oss. Det betyr at vårt pantesystem blir enda mer miljøvennlig, sier Kjell Olav Maldum, adm. direktør i Norsk Resirk AS.

Også plastflasker i Norge

Selskapet kunngjorde før sommeren at det skal bygges gjenvinningsanlegg for plastflasker på Heia ved Fetsund, og den nye avtalen betyr at alle bokser og flasker med pantemerke snart får nytt liv ved anlegg i Norge.

Verdensledende

Hydro er en verdensledende aluminiumsprodusent som satser på resirkulering. Årlig resirkulerer Hydro 60 000 tonn aluminium i Holmestrand. Metallet har tidligere vært brukt i alt fra bildeler til trykkplater i avisproduksjon, og nå også drikkebokser.

Kan resirkuleres uendelig

– Aluminium kan resirkuleres i det uendelige. For å resirkulere aluminium trenger vi bare fem prosent av den energien som er nødvendig for å fremstille aluminium første gang. Når drikkeboksene nå får kortere reisevei og gjenvinnes i den norske gjenvinningsindustrien, er dette en seier for Norge og for miljøet, sier konsernsjef i Hydro, Svein Richard Brandtzæg.Resirk og Hydro vil samarbeide for å øke innsamlingen av aluminium ytterligere og finne mest mulig miljøvennlige transportløsninger. Av all aluminium som noen gang har vært produsert siden 1886, er så mye som 75 prosent fortsatt i bruk. Aluminium som er produsert i Norge har verdens laveste karbonfotavtrykk, fordi den er laget med fornybar vannkraft, og fordi Hydro er verdensledende på aluminiumteknologi.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS