Ylva Erbach er ansatt som daglig leder i Norsk Metallgjenvinning.
Ylva Erbach er ansatt som daglig leder i Norsk Metallgjenvinning.

Norsk Metallgjenvinning får ny daglig leder

Ylva Erbach (43) er ansatt som daglig leder i Norsk Metallgjenvinning AS 1. februar 2021.

Publisert

Dette er Norsk Metallgjenvinning AS:

Norsk Metallgjenvinning AS er et non-profit returselskap for innsamling og gjenvinning av metallemballasje. Innsamlet metallemballasje fra kommuner i hele landet blir levert til gjenvinningsanlegget til Sirkel Glass på Onsøy utenfor Fredrikstad. Metallet blir sortert ut på anlegget og smeltet om til råmateriale for nye produkter i Norge. Norsk Metallgjenvinning ble etablert i 1995 og er en av de fem materialselskapene for emballasje som eier Grønt Punkt Norge.

Ylva Erbach har lang og bred erfaring som leder og rådgiver og kommer sist fra stillingen som Manager i Sprint Consulting AS, med fagspesialisering innenfor bærekraftig forretningsutvikling. Før dette jobbet hun fire år i Sporveien T-banen AS, som leder for drift- og bemanningsavdelingen. Erbach har også en fortid fra Deloitte Consulting som Manager Strategy & Operation.

Ylva Erbach tiltrer som daglig leder etter Rune Myrmel som sluttet i november 2020. Styreleder Bjarte Engen Grostøl trer da av som konstituert daglig leder og ser fram til å overlate det operative ansvaret til den daglige lederen. Han poengterer samtidig at han som aktiv styreleder vil fortsette å bidra til utviklingen av selskapet.

Samlokalisert med Grønt Punkt Norge

Norsk Metallgjenvinning AS er et av eierselskapene av Grønt Punkt Norge AS, der også flere av de administrative funksjonene til selskapet utføres. Norsk Metallgjenvinning er samlokalisert med Grønt Punkt Norge på Skøyen for å akselerere kunnskapsutviklingen. Det er ventet en fremtid med fri- og skjerpet konkurranse innenfor et relativt ungt forskriftsregime for produsentansvar.

Økende gjenvinningsgrad

Norsk Metallgjenvinning har de siste årene hatt en stor vekst i innsamlet tonnasje. Denne veksten fortsetter, og selskapet har satt seg mål om å overoppfylle myndighetenes krav til gjenvinning. Årlig rapporteres andelen som er materialgjenvunnet til miljødirektoratet. I 2017 ble 76 prosent materialgjenvunnet, i 2018 ble 88,9 prosent og 2019 ble 90 prosent materialgjevunnet, prognosene for 2020 viser også 90 prosent.

Myndighetenes forventninger er satt til 60 prosent for all metallemballasje. For retursystemet Norsk Metallgjenvinning som nærmer seg 90 prosent, er dette et godt utgangspunkt for å befeste posisjonen som markedsleder innenfor produsentansvar for metallemballasje.

– Vi leverer gode miljøprestasjoner for våre medlemmer og ønsker å øke dette ytterligere, sier Bjarte Grostøl i en pressemelding fra Norsk Metallgjenvinning AS.

(Pressemelding fra Norsk Metallgjenvinning)

Powered by Labrador CMS