(Illustrasjon: ManpowerGroup Sverige)

Lar seg ikke stresse av ny teknikk

Bare 15 prosent av yrkesaktive svensker sier at de blir stresset av ny digital teknikk på jobben. Mer enn halvparten oppgir at de er den personen som kollegene spør om råd i digitale spørsmål, viser en ny undersøkelse.

Publisert

– Digitale og tekniske ferdigheter er viktig kompetanse å ha for å være attraktiv på arbeidsmarkedet. Derfor er det veldig gledelig at så mange svensker har stor selvtillit til egen evne til å forstå og henge med i den tekniske utviklingen, sier Lars Forseth, adm. direktør for ManpowerGroup Sverige, som står bak undersøkelsen.

Ingen kjønnsforskjeller

Undersøkelsen viser at bare 15 prosent av svenskene mener digital teknikk stresser dem i yrkeslivet. De fleste synes også at det er lett å forstå hvordan den fungerer, og bare 13 prosent synes at det er krevende å lære seg ny digital teknikk på jobben. 56 prosent ser på seg selv som den som kolleger spør om råd i digitale spørsmål. Mellom kjønnene finnes det knapt forskjeller i synet på ny digital teknikk.

Positive tall

– Det er positivt at så mange betrakter seg selv som rådgivere i digitale spørsmål og kan hjelpe andre med å lære seg noe nytt. Å la medarbeiderne lære av hverandre, skaper gode forutsetninger for både kompetanseutvikling og idéutveksling, så arbeidsgivere bør ta vare på denne muligheten, sier Lars Forseth.

1707 personer deltok i undersøkelsen. De utgjør et representativt utvalg av Sveriges yrkesaktive befolkning med tanke på alder, kjønn og bosted.

(Pressemelding fra ManpowerGroup Sverige)

Hvordan ser du på å lære deg ny teknikk på jobben?

1. Spennende med nye kunnskaper: 80 prosent.
2. Jeg utvikler min kompetanse: 61 prosent.
3. Har nytte av det også privat: 49 prosent.
4. Krevende å lære noe nytt: 13 prosent.
5. Tar for mye av min tid: 8 prosent.
6. Det er et unødvendig forstyrrende element: 4 prosent.
7. Ikke relevant på min arbeidsplass: 2 prosent.

(Kilde: ManpowerGroup Sverige)

 

Powered by Labrador CMS