(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Ny standard for arbeidsmiljø

En ny internasjonal standard for arbeidsmiljø, ISO 45001, er nå ute på høring.

Publisert

Det forventes at den nye standarden ISO 45001 vil bidra til mindre sykdom og færre skader blant arbeidstakere og andre, melder Standard Norge. Den nye standarden tar sikte på å fremme en «føre var»-holdning ved at organisasjonen identifiserer hvilke aktiviteter og prosesser som kan føre til skader eller sykdom for de som arbeider i virksomheten, eller andre, slik som samarbeidsparter, leverandører og kunder.

Forebyggende tiltak

Når farer er identifisert og skadepotensialet anslått, kan en organisasjon legge planer for hvordan den vil jobbe med forebyggende tiltak. Standarden er et verktøy for små og store organisasjoner som vil jobbe strukturert og planmessig med et sunt og sikkert arbeidsmiljø.

Kan brukes av alle

ISO 45001 kan brukes av alle typer organisasjoner, private og offentlige, små og store, industri så vel som tjenesteleverandører. Standarden har samme struktur, termer og definisjoner og kjernetekst som andre ledelsessystemstandarder og kan dermed brukes sammen med standarder for miljø (ISO 14001) kvalitet, (ISO 9001), IT-sikkerhet (ISO 27001) og trafikksikkerhet (ISO 39001).

Når kommer standarden?

Forslaget til standard er nå ute på høring. Etter planen vil den endelige standarden, NS-ISO 45001, bli publisert første kvartal 2017. Den vil bli oversatt til norsk.

(Standard Norge)


Fem tips for å holde ansatte friske og trygge på jobben (Illustrasjon: Standard Norge)

 

Powered by Labrador CMS