(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

«Alle» bruker Facebook på jobb

De fleste arbeidsplasser gir sine ansatte lov til å sjekke privat e-post og bruke Facebook i arbeidstida. Bare sju prosent av danske arbeidsplasser har et forbud mot å bruke sosiale medier eller privat e-post på jobb.

Publisert

Flere og flere bruker Facebook og andre sosiale medier i arbeidssammenheng. Og på de langt fleste danske arbeidsplasser er det fritt fram for å logge seg på sosiale medier eller sjekke privat e-post, viser en undersøkelse utført for den danske Ingeniørforeningen IDA.

I undersøkelsen svarer over halvparten – 52 prosent – at de kan gå på nettet eller logge seg på sosiale medier i privat hensikt i arbeidstida, og det er mer eller mindre løse regler for hvor mye tid de kan bruke på det. 28 prosent svarer at det ikke er regler for den slags på deres arbeidsplass i det hele tatt. Bare sju prosent svarer at det slett ikke er tillatt å bruke internett, e-post eller sosiale medier til private formål i arbeidstida.

En del av vår hverdag

– At det i så stor stil er fritt fram for å logge seg på privat e-post og sosiale medier på jobb, er helt naturlig, mener Juliane Marie Neiiendam i IDA. Det har blitt en fast del av vår hverdag å holde oss oppdatert på hva som skjer i verden med bare noen få klikk på skjermen på mobilen som flere og flere av oss går rundt med i lomma.

– De fleste mennesker er ansvarlige og klarer selv å administrere tida slik at de rekker det de må i løpet av en arbeidsdag. For mange er det også en del av jobben at man er aktiv på sosiale medier, da mange virksomheter har en forventning om at medarbeiderne profilerer arbeidsplassen sin og agerer som en slags ambassadør som skal nå ut til kunder, samarbeidspartnere og andre viktige nettverk, sier Neiiendam.

– Men det blir problematisk hvis du også tar alle pauser bak skjermen. Da er det kanskje bedre å gå en tur og få litt frisk luft, sier hun.
(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS