F.h.: Cato Hellesjø, konsernsjef i Sporveien, Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon, ordfører i Oslo Marianne Borgen ved siden av en av Oslos nye trikker.
F.h.: Cato Hellesjø, konsernsjef i Sporveien, Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon, ordfører i Oslo Marianne Borgen ved siden av en av Oslos nye trikker.

Kongelig besøk hos hverdagshelter i Sporveien

Trikkeførere, T-banefører og bussjåfører har holdt hjulene i gang i transportsektoren, nærmere bestemt kollektivtransporten i Oslo, gjennom hele koronapandemien. Onsdag besøkte Kronprinsen Sporveiens trikkebase på Holtet i Oslo, og fikk et nært og flott møte med ansatte som fortalte om sin arbeidshverdag under pandemien.

Publisert

Nye trikker og Holtet base

Nye trikker og Holtet base

Oslo skal få 87 nye, moderne trikker som er universelt utformet. Sporveien er ansvarlig for innkjøpet, og de to første trikkene ble levert for testkjøring i 2020, og settes i trafikk i 2021. Alle trikkene skal være på plass i løpet av 2024.

Møtet mellom Kronprinsen og de ansatte i Sporveien fant sted på Holtet trikkebase, som stod ferdig oppgradert og tilpasset nye trikker våren 2020. Holtet base har vært base for trikken siden Ekebergbanen ble åpnet i 1917.

(Kilde: Sporveien)

På Holtet base fikk Kronprinsen møte ansatte i kollektivtransporten, som tidlig i pandemien ble definert som nødvendige for å holde samfunnet i gang, heter det i en pressemelding fra Sporveien. De ansatte var representert med en trikkefører, en servicemedarbeider, en baneansatt, en bussjåfør og konserntillitsvalgt i Sporveien under møtet.

– En velfortjent oppmerksomhet

Ordfører i Oslo Marianne Borgen og konsernsjef i Sporveien Cato Hellesjø var vertskap for besøket.

– Vi har mange hverdagshelter i Sporveien, som står på hver eneste dag og holder hjulene i gang også i den krevende tiden samfunnet er inne i. Da er det både svært hyggelig, velfortjent og en stor ære at alle som fyller slike samfunnskritiske roller, blir sett og anerkjent av Kronprinsen gjennom den interessen han viste for den enkeltes arbeidshverdag så langt i pandemien under besøket i dag, sier Cato Hellesjø, konsernsjef i Sporveien.

Som nødvendige grep for å gjøre arbeidshverdagen til den enkelte så trygg som mulig, samtidig som reisetilbudet har blitt opprettholdt, ble det tidlig innført en rekke tiltak i alle Sporveiens datterselskaper slik som økt renhold, desinfisering av busser, trikker, t-baner og oppholdsrom, utdeling av munnbind og håndsprit, avsperring av førerrom og første seterad på buss og trikk, samt omdisponering av personell f.eks. fra å utføre billettkontroll til å i stedet bistå med desinfisering.

Fikk møte en av Oslos nye trikker

Før besøket var over fikk Kronprinsen også ta en av de første nye trikkene til Oslo nærmere i øyesyn. Trikkene vil om ikke lenge settes i trafikk i hovedstaden, og Kronprinsen fikk et innblikk i trikkens utforming og hva som vil være de største forbedringene for de som reiser med trikken i Oslo.

– Det er historiske bilder av Kronprinsens bestefar Kong Olav som reiser kollektivt i hovedstaden. Kronprinsen er hjertelig velkommen tilbake for å være med på en prøvetur når trikken settes i trafikk og smittevernreglene tillater dette, sier konsernsjef Cato Hellesjø.

Powered by Labrador CMS