Det er viktig å få flere raskt tilbake i jobb.
Det er viktig å få flere raskt tilbake i jobb.

Bedrifter kan få lønnsstøtte for å hente inn igjen permitterte

Arbeidsgivere kan få støtte til å dekke lønnskostnader dersom de tar permitterte tilbake til jobben i sommermånedene.

Publisert

Ordningen med lønnsstøtte ble lagt fram i slutten av mai og anslås å koste om lag fire milliarder kroner, melder NTB. Den trådte i kraft onsdag 1. juli. Bedriftene kan få en støtte på inntil 15 000 kroner pr. måned pr. ansatt som hentes tilbake i jobb i juli og august.

Først i oktober kan bedriftene søke om å få støtten utbetalt. Det skjer på nettsiden lonnstilskudd.no, der det også ligger informasjon om ordningen.

Viktig å få flere tilbake

– Tilskuddet kan bidra til at arbeidsgivere som er usikre på fremtiden likevel tar permitterte tilbake. Det er viktig at vi nå får flere tilbake i jobb raskt og hindrer at arbeidsledigheten biter seg fast, sier finansminister Jan Tore Sanner (H) i en pressemelding.

Blant kravene som stilles er at den ansatte må komme tilbake i minst samme stillingsprosent som før permitteringen og være i jobb for hele perioden det søkes støtte til. Den ansatte må ha vært helt eller delvis permittert 28. mai.

Arbeidsgiveren kan ikke permittere eller si opp andre ansatte i «sammenlignbare stillinger» i sommermånedene. Bedriften må også ha hatt et omsetningsfall på minst ti prosent for å kvalifisere til støtte.

(NTB)

Powered by Labrador CMS