Helsesykepleier Mette Berget (nærmest) og ergoterapeut Linda Grønnerud er klare til å spore smittetråder blant Kongsvingers befolkning. Teamet holder til i Kongsvinger sentrum.
Helsesykepleier Mette Berget (nærmest) og ergoterapeut Linda Grønnerud er klare til å spore smittetråder blant Kongsvingers befolkning. Teamet holder til i Kongsvinger sentrum.

Smittesporerne får nasjonal opplæring

Alle som driver med smittesporing i landets kommuner får nå en felles nasjonal opplæring digitalt.

Publisert

Å spore nærkontaktene til de som er koronasmittet, er en viktig del av kommunenes folkehelsearbeid under pandemien, melder Helsedirektoratet i et nyhetsbrev.

For å sikre et best mulig smittesporingsarbeid rundt om i landet har helsemyndighetene utviklet et gratis opplæringsprogram som nå er tilgjengelig for alle på www.kompetansebroen.no.

Lærer å snakke med de smittede

På kurset lærer smittesporerne hvordan koronaviruset smitter, hvordan samtaler med de smittede og nærkontaktene deres gjennomføres, hvilke juridiske rammer som gjelder, og hvordan informasjonen som innhentes skal systematiseres og rapporteres.

Opplæringen avsluttes med en kunnskapstest, og alle som består får et kursbevis.

Fortsette det gode arbeidet

– Den nye nasjonale opplæringen vil sikre at det gode smittesporingsarbeidet som allerede gjøres rundt om i landet fortsetter, sier divisjonsdirektør Johan Torgersen i Helsedirektoratet.

I tillegg til den nasjonale opplæringen bør smittesporerne også få lokal opplæring i intervjuteknikk og kommunikasjon og lære hvordan de skal bruke digitale smittesporingsverktøy, påpeker han.

Det nye opplæringsprogrammet er utviklet av Helsedirektoratet, FHI og www.kompetansebroen.no

Her kan du lese mer om smittesporingstiltak som anbefales i kommunene.

(Nyhetsbrev fra Helsedirektoratet)

Powered by Labrador CMS