Farlige kjemikalier
Farlige kjemikalier

Har du oversikt over kjemikaliene?

Regelverkene for kjemikalier er komplekse og i stadig endring. Er du usikker på hvilke regler som gjelder for kjemikalier og produkter som brukes i din bedrift? Miljødirektoratet inviterer til seminar.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Det er helt eller delvis forbud mot bruk av visse farlige stoffer, både i kjemikalier og i faste produkter. Samtidig kan det være en utfordring å finne fram til hvilke plikter du har etter regelverket, og til å holde deg oppdatert, opplyser Miljødirektoratet.

Ulikt for produsenter og brukere

Produsenter, importører, forhandlere og brukere av kjemikalier har ulike plikter. I tillegg er reglene forskjellig om du importerer fra EU eller fra resten av verden.

På seminaret får du en kortfattet innføring i kjemikalieregelverkene, svar på de vanligste spørsmålene og en veiledning i hvor du kan søke svar og hvordan du kan holde deg oppdatert.

Blant temaene er kjemikalieregelverkene REACH og CLP, sikkerhetsdatablader, deklarering av kjemikalier til Produktregisteret og presentasjon av ulike verktøyer.

Gratis seminar

Seminaret er gratis og foregår i Miljødirektoraters lokaler på Helsfyr i Oslo torsdag 24. april. Målgruppen er små og mellomstore virksomheter med begrenset kunnskap om regelverkene.

Det vil også bli avholdt mindre frokostmøter om samme tema i Stavanger 5. mai, Bergen 6. mai og Skien 15. mai, opplyser Miljødirektoratet i en pressemelding.

Mer informasjon og påmelding kan du finne her.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"