Ny veileder for produksjonssikkerhet i industrien.
Ny veileder for produksjonssikkerhet i industrien.

Ny hygieneveileder for produksjonsbedrifter

En ny veileder for produksjonssikkerhet i industrien gir innsikt i erfaringer med pandemien og hvordan skape tryggere retningslinjer.

Publisert

Det er produsenten bak Tork, Essity, som lanserer «Tork veileder for produksjonssikkerhet i industrien». Veilederen gir innsikt i selskapets egne erfaringer med pandemien og hvordan skape tryggere retningslinjer, heter det i en pressemelding fra selskapet. Essity ønsker å dele kunnskapen om – og vise hvordan den helhetlige tilnærmingen bidro til nye hygienerutiner. Dette er et resultat av et godt samarbeid med fagforeninger, aktører i næringslivet samt den offentlige helsetjenesten.

Målet er å begrense smittespredning

Veilederen er utformet for å begrense smittespredning og holde medarbeidere, kunder og offentligheten trygge gjennom beste praksis og effektive løsninger for sosial distansering i begrensede produksjonsmiljøer, samt områder med stor trafikk og mange mennesker. Gode retningslinjer for hygiene og overflaterengjøring blant medarbeidere er essensielt. Veilederen gir også anbefalinger for hvordan bedriften kan informere medarbeidere om Covid-19, som symptomer, viktigheten av håndhygiene og egnet personlig verneutstyr (PVU).

Ivareta medarbeideres helse og trivsel

– De sikkerhetsmessige forholdsreglene vi har tatt i anleggene våre, ble gjort for å beskytte og sørge for våre medarbeideres helse og trivsel, sier Jenny Turner, Marketing Director Segment Industry i Essity, Professional Hygiene, og fortsetter:

– Gjennom å iverksette disse strenge tiltakene i anleggene våre kan vi som virksomhet kontinuerlig fortsette å levere kritisk hygieneutstyr og andre produkter til hele verden, inkludert helsepersonell på frontlinjen. Vi mener at andre produsenter og kunder, på tvers av sektoren, kan ha nytte av erfaringene våre. Vi ønsker derfor å dele hva vi har lært for å bidra til å sikre trygge arbeidsplasser på veien tilbake til en normal tilstand.

Produksjonsbedrifter spiller en viktig rolle i stabilisering og bevaring av globale leverandørkjeder. Mens produksjonsanlegg over hele verden jobber for å sikre den nye hygienestandarden, vil disse beskyttelsestiltakene bidra til å følge beste praksis og iverksette forebyggende tiltak mot smittespredning, heter det i pressemeldingen.

Du kan laste ned hele veilederen her.

(Pressemelding fra Essity)

Powered by Labrador CMS