Dette sutrer vi mest om på jobben

Leder og arbeidsoppgaver er det vi klager mest over på jobben. Nesten halvparten av oss ser på sutring som et helse- og sikkerhetsproblem, ifølge en svensk undersøkelse.

Publisert

46 prosent av oss sier at det er mye eller ganske mye sutring på jobb, skriver nettstedet prevent.se. Det går fram av en undersøkelse utført av Manpower. Så mange som sju av ti ser på sutring som et helse- og sikkerhetsproblem.

Destruktiv effekt

– En arbeidsplass preget av negativitet blir raskt urolig, og sutringen har en destruktiv effekt. Følelsen av at et arbeid er meningsfylt og utviklende, er spesielt viktig i et urolig arbeidsmarked, sier Elisabeth Skol, HR-direktør i ManpowerGroup Sweden i en kommentar.

Sutring på jobb kan gjøre det vanskelig å beholde kompetente ansatte, og i det lange løp blir arbeidet mindre utviklende, ifølge Skol.

– For å skape en drømmearbeidsplass er det utrolig viktig å tilby et godt arbeidsmiljø ved å ta sutring og ubehagelig atferd direkte opp på arbeidsplassen, sier hun.

Ifølge undersøkelsen er hovedsakelig gode kolleger, en god leder og meningsfulle oppgaver de viktigste faktorene som bidrar til jobbtilfredshet

(prevent.se)

Powered by Labrador CMS