Ny i jobben? God introduksjon reduserer stress

Å komme til en ny arbeidsplass betyr å gjøre seg kjent med arbeidsoppgavene, bli kjent med kollegene dine og leve opp til arbeidsgiverens forventninger. Nå viser forskning at en solid introduksjon reduserer stress og gjør det lettere å lære.

Publisert

På Karolinska Institutet (KI) i Stockholm har en forskergruppe sett på hvordan den nyansatte kan komme inn i jobben på best mulig måte og hvilke faktorer som er avgjørende når det gjelder stress og læring, skriver prevent.se. Forskerne intervjuet advokater, sosionomer, leger, lærere og sykepleiere i det første året de hadde forlatt universitetet og startet sin nye, noen ganger også første, jobb.

En gjennomtenkt plan

– Det viktigste er at arbeidsgiveren har en gjennomtenkt plan som ikke inneholder for mye informasjon fra begynnelsen. Da må du sørge for at den nyansatte ikke hopper over lunsjer, hopper over kaffepausen eller tar på seg ekstraarbeid for å lære raskere, sier Petter Gustavsson, som er ansvarlig for forskningsrapporten.

Tre utfordringer

Ifølge rapporten er det tre utfordringer med å være ny som gjør at du opplever stress: At du blir overbelastet med informasjon om oppdraget, at du føler deg usikker og er redd for å spørre eller redd for å gjøre feil, og at du føler deg ensom fordi du ikke har blitt kjent med arbeidsgruppa.

– Det er viktig å vise forståelse for utfordringen med å være ny i arbeid. Arbeidsgiveren må også bidra til å sette grenser og forstå behovet for utvikling. Hvis du forventes å levere fra dag én, øker og forlenger stresset introduksjonstiden. Da er det også viktig å involvere den nye personen på jobb i ulike sosiale sammenhenger.

De som er nye trenger støtte både i sin rolle, med sin oppgave, med struktur og med relasjoner på en arbeidsplass. Den strukturelle hjelpen forsvinner raskest det første året, ifølge rapporten.

– Det handler om å ta én ting om gangen og få nok tid til arbeidsoppgavene. Kanskje du trenger enklere oppgaver en tid, redusert arbeidstid eller delt ansvar for en bestemt oppgave. Det må ta tid å komme i arbeid.

Petter Gustavsson mener at alle på en arbeidsplass har mye å tjene på å være nysgjerrige på en nyansatt. Denne personen kommer inn med et nytt perspektiv som de andre kan være blinde for.

– Ved å være nysgjerrig på personen som kommer, lærer også de andre på arbeidsplassen, sier Petter Gustavsson.

(prevent.se)

Powered by Labrador CMS