Hjertestartere-Shell-2

Satser på hjertestartere

Bensinforhandler for Shell utstyrer 11 stasjoner i Akershus og Østfold med hjertestartere.

Publisert

(Foto: Shell Norge)

To ganger har stasjonseier Rune Andersen opplevd at kunder har kollapset. Nå blir alle hans 11 betjente stasjoner i Akershus og Østfold utstyrt med hjertestartere.

– Det er en stor investering, men kan det redde ett liv, er det absolutt verd det, sier Andersen.

Andersen har i tillegg kjøpt inn en ekstra hjertestarter som skal lånes ut til arrangementer i lokalsamfunnet. Det vil være en ren service, og vil ikke koste noe.

Medarbeider med livredningskurs

– Jeg har tenkt på dette i flere år, men det var først etter den siste episoden med kollaps at vi fikk fortgang på planene. En eldre kunde falt om på bensinstasjonen, og heldigvis hadde en av våre medarbeidere, Abbas Saheer, tatt livredningskurs. Han satte i gang med gjenoppliving som fortsatte til ambulansen kom til stedet. Etter dette var valget om å ta investeringen lett.

Fire stasjoner langs E6

– Nå som det går mot ferietid, er det ekstra mange langs veien, og jeg vil at våre kunder skal føle seg trygge på at vi tar vare på dem. Alle våre ansatte trenes nå fortløpende i bruk av utstyret, og vil få jevnlig oppfølging på dette. Jeg håper selvsagt at det ikke skal bli nødvendig, men skulle det skje, har vi i hvert fall en bedre mulighet til å hjelpe, sier Andersen.

Retaildirektør i Norge, Anita Sørlundsengen, mener slike initiativ fra forhandlere er svært positive.

– Dette er absolutt et tiltak vi er svært glade for å se at våre forhandlere tar initiativ til. Vi er stolt av å ha en forhandler som tar et slikt samfunnsansvar knyttet til sin stasjonsdrift, sier Sørlundsengen.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS