(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Kvinner jobber bedre på varme kontor

Når det er varmt på jobben, presterer kvinner bedre enn menn – og vica versa. En løsning på problemet kan være ulike temperatursoner på kontoret.

Publisert

Å finne den ideelle temperaturen på jobben er ikke lett, skriver det svenske nettstedet kollega.se. Noen vil ha det varmere og andre kjøligere på kontoret, og nå viser forskning dessuten at kvinner presterer bedre ved høyere temperaturer, skriver Ny teknik.

Tydelige forskjeller

Forskerne lot tyske studenter besvare oppgaver i temperaturer mellom 16 og 33 grader. Resultatet var tydelig: Dersom temperaturen økte med seks grader, presterte kvinnene 15 prosent bedre. Mennenes prestasjoner sank derimot med tre prosent.

Ifølge Tom Chang, assisterende professor i bedriftsøkonomi ved University of Southern California, viser studien at temperatur har stor påvirkning på en persons produktivitet. Han kan også tenke seg arbeidsplasser med ulike temperatursoner.

Ifølge forskriftene til det svenske Arbetsmiljöverket finnes det ingen eksakte regler for hvor varmt eller kaldt det bør være på et kontor. Anbefalingene går ut på at innendørstemperaturen skal ligge mellom 20 og 24 grader om vinteren og mellom 20 og 26 grader om sommeren.

(kollega.se)