- Dette handler om arbeidsplassene til folk, sier samferdselsminister Jon Georg Dale om den tydelige beskjeden til yrkessjåfører med syn på ett øye. (Foto: Samferdselsdepartementet/NTB Info)
- Dette handler om arbeidsplassene til folk, sier samferdselsminister Jon Georg Dale om den tydelige beskjeden til yrkessjåfører med syn på ett øye. (Foto: Samferdselsdepartementet/NTB Info)

Redusert syn er ingen hindring

Ukens gladmelding gikk til yrkessjåfører med syn på ett øye: De skal fortsatt få jobbe.

Publisert

- Yrkessjåfører som har kjørt bil i mange år med syn på ett øye, skal fortsatt ha mulighet til dette. Vi kan ivareta sikkerheten i trafikken samtidig som vi ikke tvinger dem det gjelder ut av yrket som sjåfør. Det handler om arbeidsplassene til folk.

Dette sier samferdselsminister Jon Georg Dale i forbindelse med at Samferdselsdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet vil legge til rette for fortsatt å kunne gi unntak fra helsekravene for førerkort for lastebil og buss for personer med syn på ett øye.

Det har i mange år blitt stilt krav om syn på begge øyne for å få førerkort til lastebil og buss, likevel er det en del sjåfører som har fått unntak. Etter gjeldende regler kan det ikke bli gitt unntak lenger enn til 30. september 2019.

- Vi vil legge til rette for at det også etter denne fristen skal være mulig å forlenge allerede innvilget unntak for sjåfører med syn på bare ett øye, sier Dale.

For å ivareta sikkerheten skal det fortsatt være slik at de aktuelle førerkortinnehaverne skal gå gjennom en individuell, medisinsk faglig vurdering, og som hovedregel gjennomføre praktisk kjørevurdering før dispensasjonen kan bli forlenget.

Helsedirektoratet skal sammen med Vegdirektoratet utarbeide og gjennomføre høring av framlegget om endringer. Det blir lagt opp til at endringer skal kunne være på plass i god tid før 30. september i år.

(Pressemelding fra Samferdselsdepartementet)

Powered by Labrador CMS